Pilar Alguacil durant la seua intervenció

El projecte ECOEB ha col·laborat en l'organització d'aquest Seminari, dins de les activitats desenvolupades pel grup de Professors de Dret Financer i Tributari sobre Entitats amb valor social, TributES. Aquest grup estudia el marc tributari de les Empreses d'Economia social o amb valor social i organitza una o dues jornades anuals.

Aquesta jornada, celebrada el 29 de març de 2019, va ser organitzada per la Catedràtica de la UCM Amparo Grau, i es va celebrar en la seu de l'Instituto de Estudios Fiscales. Els professors Pilar Alguacil i Salvador Montesinos van intervindre en sengles taules redones.

La professora Pilar Alguacil, amb la ponència «El tratamiento fiscal de las cooperativas agroalimentarias: ¿incentivo a la sostenibilidad?» va assenyalar la importància d'evitar la despoblació en l'àmbit rural, per a aconseguir un creixement equilibrat i sostenible, així com el paper fonamental que les cooperatives agroalimentàries juguen en la generació d'ocupació i serveis que actuen en contra d'aquest despoblament. Desafortunadament, el règim fiscal, lluny de coadjuvar en aquesta direcció, penalitza els esforços d'innovació, les cooperatives multistakeholders, les no lucratives i les que desenvolupen activitats de protecció mediambiental.

El professor Salvador Montesinos, en la seua intervenció amb títol «Algunas notas críticas sobre el régimen fiscal de las entidades sin fines lucrativos», va parlar sobre la tributació de les entitats no lucratives, va destacar les deficiències del règim d'entitats parcialment exemptes en relació amb les associacions que no aconseguien la declaració d'utilitat pública, especialment en relació amb l'haver de declarar l'impost de societats.

Imatges:
 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies