Logo de la Universitat de València Logo Departament d'Enginyeria Electrònica Logo del portal

.
.
.
.

Gustau Camps-Valls, “Distinguished Lecturer” de la IEEE Geoscience and Remote Sensing Society

  • 12 de gener de 2017
gustau camps
Gustau Camps

Gustau impartirà lliçons magistrals sobre tractament avançat de dades i mètodes automàtics («machine learning») arreu del món.

La IEEE Geoscience and Remote Sensing Society (http://www.grss-ieee.org/) és una de les societat professionals d'experts en teledetecció, geociència i observació de la terra més importants al món. La societat
pretén promoure el progrés de la ciència, la tecnologia, les aplicacions i la formació en geociència, teledetecció i observació de la terra des de l'espai. Promou la difusió i intercanvi d'informació entre els seus membres i amb la comunitat científica mundial, incloent l'educació de joves enginyers i científics. La societat IEEE GRSS edita moltes revistes científiques d'alt factor d'impacte, organitza conferències internacionals amb milers d'assistents, i nombroses escoles d'estiu.

 

El programa “IEEE Geoscience and Remote Sensing: Distinguished Lecturer” té com objectius fonamentals el de divulgar el progrés i avenços en el camp de la teledetecció («remote sensing») i fer partícip d'ells a la comunitat científica internacional, en el sentit més ampli. El programa dóna suport als capítols regionals i estatals de tot el món posant a la seva disposició conferenciants que puguen inspirar i estimular nous investigadors. Cada any, la IEEE Geoscience and Remote Sensing Society tria fins a tres «Professors Distingits» («Distinguished Lecturers», DL). Un d'ells al 2016 ha estat el Prof. Gustau Camps-Valls, doctor en Física, professor titular al Departament d'Enginyeria Electrònica (ETSE), http://www.uv.es/die, i líder del grup «Image and Signal Processing» (ISP), http://isp.uv.es, en el Parc Científic de la Universitat de València.

 

Les contribucions del Prof. Camps-Valls se centren al desenvolupament d'algoritmes d'aprenentatge automàtic per a l'anàlisi de dades de teledetecció, observació de la terra i geociència. És autor de 120 articles en revistes, més de 150 ponències, 20 capítols internacionals de llibres i editor de varios llibres internacionals relacionats amb processament de senyals, dades i mètodes d'aprenentatge automàtic. Posseeix un índex h=48, va entrar en la llista ISI d'investigadors altament citats en 2011, i Thomson Reuters ScienceWatch va identificar un dels seus treballs com a recerca capdavantera. El 2015, va obtenir el prestigiós European Research Council (ERC) Consolidator Grant per avançar en l'aprenentatge estadístic de dades d'observació de la Terra.

 

El Prof. Camps-Valls ha estat membre de l'equip científic asessor del proper satèl·lit MTG-IRS d'EUMETSAT, i editor associat de les revistes IEEE Transactions on Signal Processing, IEEE Signal Processing Letters, IEEE Geoscience and Remote Sensing Letters, IEEE Selected Topics in Signal Processing i IEEE Geoscience and Remote Sensing Magazine. Amb el reconeixement obtingut com a «Distinguished Lecturer» de la IEEE GRS Society, Gustau impartirà lliçons magistrals sobre tractament avançat de dades i mètodes automàtics («machine learning») arreu del món.