Logo de la Universitat de València Logo Departament d'Enginyeria Electrònica Logo del portal

Seminari de Keysight: Superant els Reptes en Dispositius IoT

  • 12 de febrer de 2019
Seminari de Keysight: Superant els Reptes en Dispositius IoT

Burjassot, València (19 de Febrer)

Aula 2.1.1

Escola Tècnica Superior d'Enginyería

Universitat de València

Avinguda de la Universitat, s/n

Està preparat per a superar els reptes de IoT? Si treballa o planeja treballar amb dispositius de IoT necessitarà comprovar que el seu dispositiu compleix amb les especificacions planejades, ja siguen de consum, de comunicacions, o de compatibilitat. I necessitarà fer-ho de forma ràpida, precisa i econòmica, si vol tindre una posició avantatjosa en el mercat.

En la primera ponència, “LPWAN Technologies and their Relevance in IoT”, parlarem de les diferents tecnologies sense fils de l'ecosistema IoT, centrant la conversa en les característiques tècniques i punts forts d'algunes d'elles (BLE, ZigBee, NB-IoT, Cat-M1, LoRa, …), de manera que ens siga més clar prendre una decisió a l'hora de triar quina tecnologia utilitzar en el nostre dispositiu IoT. També veurem algunes solucions de mesura que ens facilitaran el desenvolupament reeixit del nostre dispositiu de forma ràpida i eficient.

En la segona ponència, “Powering the IoT Device”, veurem diferents aproximacions a la mesura del consum del dispositiu IoT, des de solucions que estimen el consum fins a solucions que caracteritzen amb precisió el consum identificant punts crítics de consum durant el funcionament real del dispositiu i solucions que ens permeten simular el consum real del dispositiu durant la prova de bateries, permetent-nos seleccionar la bateria òptima per al nostre dispositiu específic. Avaluarem els avantatges de cada aproximació de mesura i les compararem entre si per a fer més senzilla la seua elecció a l'hora de seleccionar una solució que l'ajude en el disseny i implementació del seu dispositiu IoT.

En la tercera ponència, “IoT Device Coexistence Challenges”, abordarem la problemàtica d'assegurar el correcte funcionament del dispositiu IoT en un entorn ple de gom a gom de diferents dispositius que poden interferir en el funcionament del seu dispositiu IoT. Ja siga evitar que el seu dispositiu afecte el funcionament d'altres dispositius o que el seu dispositiu siga immune a la presència d'altres dispositius, aquesta etapa en el disseny del seu dispositiu IoT és crítica a l'hora de superar les exigències dels estàndards i assegurar una ràpida eixida del seu dispositiu al mercat.

 

L'agenda del seminari serà la següent:

 

Horari                Presentació

09.00 – 09.20     Introducció i Benvinguda

09.20 – 11.00     Tecnologies LPWAN i la seua Rellevància en IoT; LoRA, BLE, ZigBee...

11.00 – 11.30     Café

11.30 – 12.45     Alimentació en el Dispositiu IoT

12.45 – 13.30     Reptes de Coexistència en Dispositius IoT

13.30                Tancament