Logo de la Universitat de València Logo Departament d'Enginyeria Química Logo del portal

PHERTILIZER – Sistema circular per a la recuperació i valorització agronòmica del fòsfor

  • 26 de maig de 2020
PHERTILIZER – Sistema circular per a la recuperació i valorització agronòmica del fòsfor

PERÍODE

Juliol 2018 – Desembre 2021

FINANÇAMENT

RETOS-COLABORACIÓN 2017

COORDINADOR

Depuració d'aigües del mediterrani (DAM).

PARTICIPANTS

Universitat de València (Investigador principal del projecte en la UV: Alberto Bouzas, membre del grup CALAGUA-UV.)

Timac Agro

Universitat de Navarra

Hispatec

CEBAS-CSIC

    

DESCRIPCIÓ

El projecte desenvoluparà un nou fertilitzant amb base de estruvita que permeta recuperar i valorar agronòmicament el fòsfor recuperat en les Estacions de Depuració d'Aigües Residuals (EDAR). Aquest nou fertilitzant integrarà la estruvita recuperada en abonaments complexos NPK per a afavorir les seues propietats i la seua posterior ocupació a escala comercial.

 

S'estudiaran les vies fisiològiques i agronòmiques de la nutrició mineral dels cultius quan se sotmeten a un programa de fertilització amb aquest nou fertilitzant basat en la estruvita. Així mateix, es definirà una eina informàtica virtual “en línia” per a l'ajuda a la presa de decisions sobre les estratègies de fertilització que optimitzarà l'ús d'aquest nou fertilitzant i donarà suport a l'agricultor en la seua aplicació.

 

El principal objectiu del projecte és incentivar i impulsar la recuperació de nutrients en les EDAR i la seua utilització sostenible. Per a això es treballarà fonamentalment en tres camps:

 

•             En el tractament de les aigües residuals mitjançant la investigació de tècniques avançades per a maximitzar la recuperació de fòsfor en les EDAR i la seua integració en les estratègies d'explotació de les EDAR.

 

•             En la nutrició mineral amb el desenvolupament d'un nou fertilitzant que té com a component la estruvita recuperada en EDAR i en l'estudi dels mecanismes fisiològics i agronòmics que promouen un ús sostenible d'aquest nou fertilitzant.

 

•             En l'agricultura a través del desenvolupament d'una eina informàtica que facilite a l'agricultor fer un ús eficient de l'aigua i dels fertilitzants sostenibles de manera simultània.

 

Finançat per: FEDER/Ministerio de Ciencia e Innovación – Agencia Estatal de Investigación. Objetivo Temático del Programa Operativo: Promover el desarrollo tecnológico, la innovación y una investigación de Calidad. Proyecto RTC-2017-6049-2