Logo de la Universitat de València Logo Departament d'Enginyeria Química Logo del portal

El programa PRIMA presenta EADANMBRT, el projecte de reutilització d'aigües residuals

  • 15 de juny de 2021
El programa PRIMA presenta EADANMBRT, el projecte de reutilització d'aigües residuals #etseuvinvestiga

EADANMBRT (Evaluation and Development of Anaerobic Membrane Bioreactor) és un projecte dins del programa PRIMA (Partenariat for Research and Innovation in the Mediterranean Area), desenvolupat per un consorci format per equips d'Egipte, França, Líban i Espanya, on es troba el grup d'investigació CALAGUA-UV

L'objectiu d'aquest projecte és avaluar i desenvolupar la tecnologia de bioreactors de membranes anaeròbiques (AnMBR) per a promoure la reutilització d'aigües residuals no restringides i mitigar la qualitat d'aigua superficial compromesa a la regió mediterrània.

Aquest projecte proposa el desenvolupament, avanç i aplicació del bioreactor de membrana anaeròbica (AnMBR) per a la reutilització il·limitada d'aigües residuals. Ve impulsat pels creixents desafiaments per a la implementació generalitzada de la reutilització d'aigües residuals i la preservació de la qualitat de les aigües superficials a la regió mediterrània.

El seu objectiu, per tant, és superar els principals problemes als quals s'enfronta la tecnologia AnMBR, des d'una perspectiva d'implementació pràctica. Els resultats d'aquesta recerca aconseguiran la reutilització segura de l'aigua per al reg i la millora de la qualitat de l'aigua superficial.

Per a aconseguir els seus objectius, el consorci d'equips durà a terme experiments a escala pilot i de laboratori en sistemes AnMBR i de sistemes de tractament terciari  AnMBR. També s'encarregaran del posterior modelatge i anàlisi basada en resultats determinats. Segons l'organització: “Això facilitarà el desenvolupament simultani de la tecnologia perquè sigui adequada per a una varietat de condicions socioeconòmiques i ambientals”.

Els experiments es duran a terme en els laboratoris de la Universitat del Caire, , l'Institut National des Sciences Appliquées de Toulouse (INSA-Tolouse), la Universitat Libanesa Americana i la Universitat de València (UVEG) sota la direcció de l'IP respectiu de cada institució.

Enllaç al estudi:

https://aguas-residuales.es/es/investigacion/proyectos/proyectos-en-marcha/2-uncategorised/714-eadanmbrt.html