El Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable de la Universitat de València promou, amb motiu de la Setmana Verda Europea, l’edició d’una Guia de l’Aigua. Així mateix, organitzarà una jornada sobre les reserves de biosfera.
La Setmana Verda de la Unió Europea (UE) té per objectiu crear consciència mediambiental i debatre la política ambiental del continent. Organitzada per la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea, l’esdeveniment atrau responsables polítics, destacats ambientalistes i persones interessades de tot el món. En 2024, la iniciativa inclou una campanya dedicada a la resiliència de l’aigua.
Tota la informació pot consultar-se ací.
En aquest marc, el Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable de la Universitat promou el document ‘Més clar, aigua. Guia per a un ús de l’aigua més saludable i sostenible’, que serà presentat en la sala d’actes de l’edifici del Rectorat de la Universitat de València el divendres 31 de maig. A les 10 hores, hi intervindrà la vicerectora Pilar Serra. A les 10:30, el professor de la Universitat Carles Sanchis pronunciarà una conferència titulada ‘El dret humà a l’aigua i la justícia hídrica’. A les 11:30 està prevista una taula redona sota l’epígraf ‘Aigua i salut humana’, que estarà moderada per Dolors Corella (Universitat de València). Finalment, a les 12:15, se celebrarà una segona taula redona, titulada ‘Aigua i salut ambiental’, que moderarà Emilio Barba. Hi participaran els professors de la Universitat de València María José Estrela (Departament de Geografia), Javier Armengol (Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva), Alberto Bouzas (Enginyeria Química), Águeda Bellver (Departament d’Economia Aplicada).
Reserves de la biosfera
Així mateix, la sala d’actes de la Facultat de Geografia i Història acollirà el dimecres 12 de juny una jornada sobre les reserves de la biosfera. L’obertura està programada per a les 9:30 hores, amb la participació de la vicerectora Pilar Serra i els presidents dels òrgans gestors de les Reserves de la Biosfera de l’Alt Túria i de la Vall del Cabriol.
En l’acte se signarà el conveni entre la Universitat de València i els esmentats òrgans gestors. A les 10:15 començarà una conferència de Francisco Cantos (secretari del Comité Espanyol del Programa Home i Biosfera de la UNESCO) amb el títol ‘El programa Home i Biosfera (MaB) de la UNESCO i la Xarxa Espanyola de Reserves de Biosfera’.
Posteriorment, Jorge Hermosilla (codirector de la Càtedra AVANT –Agenda Valenciana contra la Despoblació– i vicepresident del Consell de Govern de la Reserva de Biosfera Alt Túria) parlarà de ‘10 anys de col·laboració entre la Universitat de València i les Reserves de Biosfera: assoliments passats i desafiaments futurs’.
Tota la informació pot consultar-se clicant ací