Logo de la Universitat de València Logo Departament d'Estadística i Investigació Operativa Logo del portal

Ángel Corberán, medalla de la SEIO 2022

  • 12 de juliol de 2022
Image de la noticia

La Societat d'Estadística i Investigació Operativa concedeix aquesta medalla al professor jubilat del nostre departament

Aquest dimarts 12 de juliol s'ha fet públic la decisió del jurat encarregat d'avaluar les medalles de la SEIO 2022. Amb aquestes medalles, la SEIO pretén reconéixer la labor d'aquells socis que hagen contribuït de manera rellevant i continuada a l'avanç i la projecció de l'Estadística i la Investigació Operativa, en l'àmbit nacional i internacional, com a disciplines científiques. Després d'analitzar les propostes presentades, el jurat ha decidit atorgar aquests guardons a Ricardo Cao Abad i Ángel Corberán Salvador.

Corberán és catedràtic jubilat d'Investigació Operativa de la Universitat de València, amb una trajectòria científica pionera a Espanya en investigació operativa, centrada en els problemes d'optimització combinatòria i disseny de xarxes, i en particular els problemes de rutes de vehicles en els quals ha arribat a ser una referència internacional, contribuint de manera rellevant i continuada a l'avanç científic de la investigació operativa i a la seua projecció internacional.

A més de la seua excel·lent trajectòria, el jurat ha valorat el seu entusiasme i lideratge en la creació de grups d'investigació i aplanar el camí de tants investigadors de l'àmbit de la investigació operativa, sent coordinador de projectes d'investigació pioners a Espanya en optimització combinatòria, rutes i localització que han afavorit el desenvolupament de col·laboracions ininterrompudes en l'àrea d'investigació operativa en el si de la SEIO. Al llarg de la seua dilatada carrera ha fomentat les connexions internacionals de primer nivell, amb càrrecs de responsabilitat de societats internacionals, havent contribuït de forma molt notable a la visibilitat i difusió de la investigació operativa a Espanya. Ha col·laborat activament en la SEIO durant els seus quaranta-cinc anys de pertinença, coordinant i formant part de diversos grups de treball, i sent editor associat de TOP, així com d'altres prestigioses revistes de l'àrea de la investigació operativa. 

Més informació: https://www.seio.es/medallas-seio/