Universitat de ValènciaDepartament de Farmacologia Logo del portal

IX Reunió Anual de la Xarxa d'Innovació Docent en Farmacologia

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 2 de juliol de 2024
Image de la noticia

Les IX Jornades de la Xarxa Interuniversitària d'Innovació Docent en Farmacologia es celebraren els dies 15  i 16 de juliol en format en línia o en modalitat presencial, a triar, a la Sala de Juntes de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació de la Universitat de València.

L'organització havia convidat no només als integrants de la Xarxa sinó a tots els professors/es de Farmacologia interessats en el tema.
El programa incloia enguany diverses novetats, com el projecte de la creació d'una web pròpia de la Xarxa en la qual es podrà compartir material amb diferents nivells d'accessibilitat,. Eixe és un dels temes que es tractaren el dia 15 en la sessió de vesprada, a l'inici de les Jornades.
Una altra novetat és l'inici d'un nou projecte de la Xarxa per a treballar amb casos reals, en el qual animen a participar. Aquest projecte es presentà durant les Jornades, en concret, el dia 16 al matí.
El programa es complementava amb les comunicacions que presentaren molts dels i les participants, amb noves idees i eines per a millorar la docència. Amb totes eixes aportacions s'elaborarà un llibre d'abstracts  que es remetrà abans de la reunió i que previ permís dels autors, es compartirà en la futura web de la Xarxa.

PROGRAMA

Dilluns 15 de julio de 2024


16.00 h Benvinguda i presentació de la Reunió
16.15 h Novetats en Xarxa (Marisa Ferrándiz, M Dolores Ivorra i  Pilar D’Ocon. Universitat de València)
16.45 h Comunicacions orals. Sessió 1: Experiències docents innovadores.

  • 'El uso del aprendizaje basado en problemas (ABP) con células madre para potenciar la docencia de postgrado (máster) en medicina regenerativa' (José Joaquín Merino, MG Villalba, M Hernández-Martín, JI García, J Navarro-Dorado, V Azcutia, A Toledano, ME López-Oliva, AI Flores de la Cal. Universidad Complutense de Madrid).
  • 'La tutorización por grupos como herramienta de mejora de los resultados de aprendizaje transversales y propios de la Farmacologia en estudiantes de Farmacia' (A. Bellver-Sanchis, M. Carrasco, M. Ribalta-Vilella, N. Roglans, E. Barroso, A. Guerrero, C. Griñán-Ferré, M. Vázquez-Carrera, R.M. Sánchez-Peñarroya, M. Alegret, M. Pallàs. Universitat de Barcelona).
  • 'Elaboración de una tabla de los antibacterianos de uso en animales como recurso docente' (Juan Antonio Gilabert Santos, I Concepción Hernández. Universidad Complutense de Madrid).

17.30 h Café
18.00 h Comunicacions orals. Sessión 1: continuació

  • 'Innovación docente en Farmacología General' (Alba Garcimartín,  A García-Aguilar, A Bocanegra, E González-Burgos. Universidad Complutense de Madrid)
  • 'Diseño de un curso y creación de materiales de docencia en Farmacología para un proyecto de innovación docente basado en un formato Erasmus BIP sobre Diabetes' (Tania Romacho, G García García, A Cortés-Rodríguez, M López-Rodríguez, TJ Dos Santos. Universidad de Almería).
  • 'Evaluaciones Orales Mediante Pósteres Científicos: Una Aproximación a la Realidad Investigadora' (Julia García Fuster, Rubén García Cabrerizo, Fernando Yáñez. Universitat de les Illes Balears).

18.45h Conclusions
 

Dimarts 16 de juliol de 2024

10.00 h Comunicacions orals: Sessió 2: La simulació com eina docent

  • 'Simulación rol farmacéutico-paciente en RAM' (Javier Navarro Zaragozá. Universidad de Murcia).
  • 'Uso de un caso clínico para el aprendizaje de Farmacología basado en casos clínicos: urgencias en el contexto de diabetes' (Gracia García García, T. Romacho, A.M. Cordero. Universidad de Almería, Universidad Francisco de Vitoria, Madrid).
  • 'Podcast: desarrollo de un medicamento' (M López-Cano, A Fernández-Solanas, L Cuffí, V Fernández Dueñas. Universitat de Barcelona).

10.45 Presentació del projecte REDFARMIIN “Practicando con pacientes reales” (Pilar D’Ocon, Marisa Ferrándiz i Loles Ivorra. Universitat de València).
11.15 h Café
11.45 h Comunicacions orals. Sessió 3: Xarxes socials i noves tecnologies

  • '@FARMACEUTICXALRESCATE: un proyecto piloto' (Isabel García Isabel, MC Recio, I Andújar, M Ferrándiz. Universitat de València).
  • 'Reforzando el estudio de la Farmacología Veterinaria mediante Escape room' (Leticia Martínez Maldonado, Mar Llorente Rosón, A Quintero Pérez, A García; S Santander; MV Barahona Gomariz; M Arribas Blázquez; LA Olivos Oré. Universidad Complutense de Madrid, Universidad de Zaragoza).
  • 'Uso de la Inteligencia Artificial en el ámbito educativo ¿generación de contenido o autoevaluación del alumnado?' (Cristina Arce Recatala. Universidad Internacional de Valencia)
  • 'How can chat bots be integrated in the learning process to raise awareness of the students' (Manuela Morato, C Quintas. Universidad de Oporto).
  • 'Metacognition: exploring formative testing in self-regulated learning' (Clara Quintás, F. Fernandez-Llimos M. Morato. Universidad de Oporto).
  • 'Educación y Conciencia en la Identificación de Productos Farmacéuticos: Una Experiencia en Expociencia' (Iris Usach Pérez, María del Carmen Carceller Zazo. Universitat de València).

13.15 h Conclusions i comiat.

 

PROGRAMA EN PDF