Logo de la Universitat de València Logo Departament de Filologia Anglesa i Alemanya Logo del portal

L'Institut Confuci de la Universitat de València premiat com el millor "Institut Confuci del any 2017".

  • 20 de desembre de 2017
Image de la noticia

L’Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV),el director, Vicent Andreu, del qual és professor del Departament, ha rebut el premi al millor centre de l’any 2017. En aquesta ocasió, han sigut distingits per la seu central de Hanban, que és l'Oficina General dels Instituts Confuci, només 20 dels 525 que hi ha a tot el món. La cerimònia va tenir lloc la passada setmana en la ciutat de Xi’an, antiga capital imperial xinesa, durant la XII conferència anual d'aquestes institucions acadèmiques encarregades de difondre la llengua i la cultura xineses en els 146 països i regions en els quals hi ha establida una seu.

Amb aquest reconeixement, que ja va rebre l’ICUV en els anys 2008 i 2009, així com al de millor director en 2011 i 2012, Hanban premia una trajectòria de deu anys que l’ICUV ha mantingut en clau d'èxit permanent. L'any 2015, a més, va anar també reconegut amb el distintiu d’Institut Confuco Model, una acreditació que solament van rebre 15 centres a tot el món. En aquesta ocasió, de la vintena de guardonats, solament 6 més, al costat del de la Universitat de València, són del continent europeu: Bucarest, Lisboa, Londres, Minsk, Torí i Sofia.

El director de l’Institut Confucio, Vicente Andreu, ha manifestat “el profund agraïment a quantes persones han fet possible aquests assoliments al llarg dels deu anys d'activitats i, també, a la seu central de Hanban per haver-se fixat de nou en nosaltres i reconèixer el treball que venim desenvolupant. Aquest reconeixement és un esperó més en la trajectòria de servei a la societat que, des de la Universitat de València, realitzem perquè el diàleg entre les cultures xinesa i valenciana trobe un espai d'unió i enteniment permanent”.

Durant aquest 2017, en què ha celebrat un variat programa d'activitats acadèmiques i culturals pel seu desè aniversari, l’ICUV va ser guardonat per la Generalitat amb la Distinció al Mèrit Cultural 9 d’Octubre. És l’editor, així mateix, de la revista bimestral bilingüe espanyol-xinés Institut Confuci des del primer número, aparegut al juliol del 2010, per al món hispanoparlant i és també l'encarregat del repositori digital en la web i en dispositius mòbils de totes les revistes de la sèrie en els seus onze idiomas.