Logo de la Universitat de València Logo Departament de Filologia Anglesa i Alemanya Logo del portal

JOLIN2018 - 3a Jornada Internacional d'Innovació sobre Llibres Il·lustrats - Llengua Catalana

  • 18 d’octubre de 2018
Image de la noticia

JOLIN2018 - 3a Jornada Internacional d'Innovació sobre Llibres Il·lustrats - Llengua Catalana aspira a convertir-se en un referent dins de l'àmbit universitari pel que fa als llibres il·lustrats. Entenent aquests com una font inesgotable de possibilitats tant en el seu contingut textual, com gràfic-visual i en les seves potencials usos dins i fora de l'aula.

Aquesta jornada pretén ser una plataforma oberta a l'aprenentatge actiu i al diàleg entre diferents professionals de la creació literària il·lustrada juntament amb agents de canvi social. Les línies per articular els tres aspectes centrals del llibre il·lustrat són les següents:

- Text i contingut literari

- Il·lustració i disseny editorial

- Innovació en les pràctiques amb llibres il·lustrats

JOLIN2018 suposa una iniciativa global ja que cada any focalitza la seva atenció en un país i/o llengua de referència. En aquesta ocasió la jornada es dedica a la llengua catalana, de manera que comptem amb professionals del disseny i l'expressió gràfica de l'Escola Internacional de Fotografia GrisArt; l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alacant (EASDA); l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València (EASD); il·lustradors de còmic; artistes plàstiques; i experts en la producció i formació de l'educació literària tant en l'Educació Secundària Obligatòria nacional com internacional, i professors universitaris del Deutscher Akademischer Austausch Dienst (DAAD), el Dept. de Didàctica de la Llengua i la Literatura i el Dept. de Filologia Anglesa i Alemanya, tots vinculats a la Universitat de València.

Aquestes jornades van néixer fa tres anys amb la vocació d'obrir un espai entre l'acadèmic i el món real al voltant del llibre il·lustrat. Mentre s'amplien les oportunitats de diàleg entre els diferents agents implicats i reflectint la seva evolució a través del temps. En aquesta ocasió, aquesta jornada compta amb el suport del Servei de Política Lingüística (SPL).

Llista d'enllaços: