Logo de la Universitat de València Logo Departament de Filologia Francesa i Italiana Logo del portal

Estudiants i docents de la FFTiC participen en el jurat del premi Goncourt

  • 30 de març de 2021
Image de la noticia

Una representació d’estudiants i docents del Departament de Filologia Francesa i Italiana de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació ha participat en el jurat de la 4ta edició del Premi Goncourt: l’elecció d’Espanya, que premia la millor novel·la en francés. Després de les deliberacions finals es va proclamar com a guanyador Hervé le Teillier, amb la novel·la L’anomalie (Gallimard, 2020).

La Universitat de València va participar en el jurat junt als representants d’altres sis universitats espanyoles (Universidad Pontificia de Comillas, Universidad de Alcalá de Henares, la Universidad de Zaragoza, Universidad de Murcia, Universidad de Sevilla i Universitat Pompeu Fabra), així com els escriptors Pierre Assouline (per l’Acadèmia Gongourt) i Javier Cercas, com a president.

En la Universitat de València, el comité local ha comptat amb onze membres, huit estudiants i tres docents, del Departament de Filologia Francesa i Italiana. Ha actuat com a coordinador el professor Evelio Miñano i com a representant d'estudiants Elisaveta Tsirina. De les quatre obres seleccionades, el comité local de València va proposar com a guanyadora Thésée, sa vie nouvelle, de l'escriptor Camille de Toledo (Verdier, 2020), que va estar molt prop d’aconseguir la primera posició a L’anomalie. En uns mesos, la traducció espanyola de Thésée, sa vie nouvelle, serà editada per Galàxia Gutemberg.