Logo de la Universitat de València Logo Departament de Física Atòmica, Molecular i Nuclear Logo del portal

L'Escola d'Estiu Erasmus de Física (E3F)

  • 31 de juliol de 2021
L'Escola d'Estiu Erasmus de Física (E3F)

L'Escola d'Estiu Erasmus de Física (E3F) ha estat focalitzada en l'edició 2021 amb la Física Nuclear i amb l'Òptica. Les xerrades i taules redones de l'escola es poden ja trobar en YouTube

L'Escola d'Estiu Erasmus de Física (E3F) és una activitat coordinada per la Facultat de Física de la Universitat de València que té com objectiu oferir una sèrie de cursos, xerrades i activitats tant lúdiques com formatives a estudiants dels graus de Física i Matemàtiques així com a estudiants de batxillerat interessats en estudis de ciència i tecnologia. L'escola pretén cobrir diferents àrees d'estudi i interès tant en allò referent a les temàtiques (xerrades, cursos, activitats, visites a laboratoris...) com al públic a qui va dirigida (estudiants interessats en qualsevol camp de la Física). El programa inclourà xerrades sobre investigació desenvolupada en la Indústria.

L'Escola té també entre els seus objectius oferir informació i coneixement, per part dels propis protagonistes, d'experiències d'intercanvi Erasmus: estudiants tant 'incoming' com 'outgoing' exposaran les seues vivències i impressions al públic interessat a través de taules de debat o xerrades específiques. L'E3F compta amb el recolzament econòmic del Pla d'Innovació Docent i del programa d'intercanvi de la Universitat de València.

L'escola E3F d'enguany ha hagut de ser cancel·lada en la seua forma presencial, degut a la situació sanitària provocada per la covid-19. Tanmateix, des del comitè organitzador, hem preparat un programa que podreu seguir en línia. Amb l'esperança que es puguen desenvolupar com cal en l'edició de 2022, vos presentarem xerrades i taules rodones relacionades amb la Física Nuclear i amb l'Òptica.

Les presentacions es faran en format online, a travès de la plataforma Blackboard Collaborate, entre els dies 5 i 9 de juliol. Les sessions seran principalment pel matí però farem una vesprada dedicada a aspectes com la perspectiva de gènere i a la lectura dramatitzada d'una obra de teatre sobre la vida de Lise Meitner. A més, tindrem una xerrada sobre l'experiència d'una física en el món de la cooperació internacional i una taula redona sobre l'experiència Erasmus.

Comité organitzador:

Adolfo Esteban-Martín
Jesús Guerrero
Jesús Malo
Miquel Martínez
Maria Moreno
Manel Perucho
Eugenio Roldán
Nikita Tyumentsev
Enric Valor

 

Temes de l'Escola:

Òptica no lineal
Física Quàntica
Ciència i gènere
Física de partícules
Neurociència
Ciència en empreses
Energia nuclear
Microscopia
Física Mèdica
Dades
Cooperació Internacional
Erasmus

 

L'Escola d'Estiu Erasmus de Física (E3F)

Llista d'enllaços: