Logo de la Universitat de València Logo Departament de Física de la Terra i Termodinàmica Logo del portal

.
.

El Departament de Física de la Terra i Termodinàmica i el IPL organitzen el major congrés internacional sobre Teledetecció

  • 25 de juliol de 2018
Image de la noticia

El 38º Simposi Internacional de Geociències i Teledetecció (IGARSS 2018 en les seues sigles en anglès) acull a prop de 2.400 científics procedents de 64 països que es reuniran a València fins el pròxim divendres 27 de juliol.

La inauguració, feta a Fira València, ha comptat amb la presència de la vicerectora d’Innovació i Transferència, Mª Dolores Real, l’alcalde de València, Joan Ribó, el president del Instituto de Ingenieros Eléctricos y Electrónicos, José Moura, el president de la Sociedad de Geociencia y Teledetección, Adriano Camps, i del president del Comité Organitzador d’aquest congrés i professor del Departament de Física de la Terra i Termodinàmica de la Universitat, José Moreno.

Al seu discurs, la vicerectora Mª Dolores Real ha recordat que segons el rànquing de Xangai publicat recentment, la Universitat de València és la millor universitat d'Espanya en teledetecció, i internacionalment ocupa el 13º lloc. A més, Mª Dolores Real ha manifestat la importància d’aquest tipus de reunió, ‘on el paper important de la ciència com a motor del desenvolupament econòmic, generació d'ocupació qualificat i major qualitat de vida per als ciutadans es fa visible’.

En les seues paraules, l’alcalde Joan Ribó ha expressat la seua satisfacció perquè València haja sigut escollida per a acollir aquest congrés. ‘València es converteix durant uns dies en la seu mundial de la teledetecció, una eina cada vegada més important per a predir moltes coses, des de la climatologia, fins a molts altres aspectes relacionats amb el canvi climàtic, l'erosió de les costes, la gestió adequada de l'agricultura i la contaminació’, ha explicat Joan Ribó.

A la present edició IGARSS 2018 participen diverses entitats internacionals, com l’Agència Espacial Europea (ESA), la Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) o la Universitat de Houston (Estats Units). Nombrosos professors de Física i Electrònica de la Universitat de València han participat activament en l'organització d'aquest simposi. Sota el lema "Observant, entenent i pronosticant la dinàmica del nostre planeta", els científics abordaran temes com les futures missions a l’espai, el canvi climàtic o les últimes tècniques en teledetecció, observació, coneixement i predicció de processos dinàmics al planeta.

El món de la teledetecció permet analitzar i estudiar a escala global processos rellevants que tenen lloc a la terra, els oceans i l'atmosfera. D'aquesta manera, els científics poden conèixer l'estimació de la temperatura terrestre i oceànica, el contingut d'humitat del sòl, o la cobertura de neu i gel, entre d'altres aspectes. Així mateix, les noves tecnologies de satèl·lits emergents faciliten l'estudi del canvi climàtic a la Terra.