Logo de la Universitat de València Logo Departament de Geografia Logo del portal

La sostenibilitat de les activitats productives. Reptes i oportunitats del sector primari en temps d’emergència climàtica i energètica

  • 6 d’abril de 2022
La sostenibilitat de les activitats productives. Reptes i oportunitats del sector primari en temps d’emergència climàtica i energètica

Divendres passat va tindre lloc una interessant taula redona en la Facultat de Geografia i Història organitzada amb l'alumnat de 3r del Grau de Geografia i Medi Ambient, en el marc de l’assignatura Activitat Productiva i Medi Ambient. Debatérem amb Maria Viana, llauradora agroecològica de l’horta de Castellar-Oliveral, Jordi Benages, pastor i ramader propietari de la formatgeria La Planeta, i Raquel Llopis, pescadora i presidenta de l’associació DOMAR. Dones de la Mar del Grau de Gandia sobre què implica la transició ecosocial de les activitats productives, centrant-nos en la situació que viu el sector primari en l'actual context de crisi ecològica.

Les ponents ressaltaren el paper de la sobirania alimentària en temps d'emergència climàtica i energètica i la importància del treball que realitzen, un treball indispensable per al manteniment de la vida que cal revaloritzar perquè tinga lloc en condicions dignes i sobre criteris de sostenibilitat ambiental i justícia social. L’activitat fou organitzada per Carme Melo, professora del Departament de Geografia, i va comptar amb la participació del també professor del Departament, Néstor Vercher.

Imatges: