Logo de la Universitat de València Logo Departament d'Història de l'Art Logo del portal

Un projecte subvencionat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) estudiarà les col·leccions del Museu de Belles Arts de València

  • 5 de setembre de 2021
Imagen FEDER M Luisa Vazquez

El Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València ha sigut beneficiat amb una de les ajudes del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER 2021-2022)

El Departament d’Història de l’Art de la Universitat de València ha sigut beneficiat amb una de les ajudes del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER 2021-2022), orientada a l’adquisició d’Infraestructures i equipament d’Investigació, Desenvolupament i Innovació (I+D+i), impulsada des de la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana. El finançament ha recaigut en el projecte d’investigació Optimization of a Multiband Spectral System of Artistic Diagnosi focused to the implementation of innovative, sustainable and accessible Museum Itineraries: towards a Cultural Tourism in the key of Science, Inclusion and Well-Being applied to great Art Galleries (IP: Marisa Vázquez de Ágredos Pascual).

 

Els grups d’investigació externs que van avalar aquesta proposta són:

 

Museu de Belles Arts de València; investigador responsable: Pablo González Tornel.

 

Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació; investigadora responsable: Gemma María Contreras Zamorano.

 

Escola d’Art i Superior de Disseny de València: Grup d’Investigació Laboratori de Fabricació Digital; investigador responsable: Sergio Ferrero Gil.

 

Universitat Politècnica de València: Grup d’Investigació CIMM Centre d’Investigació Medieval i Moderna; investigador adscrit: Miquel Àngel Herrero-Cortell.

 

Florida Universitaria: Grup d’Investigació INNOVATUR; investigadora responsable: Mercedes Elisa Aznar Jiménez.

 

Universitat Pablo Olavide de Sevilla: Grup d’Investigació Patrimoni, Medi ambient i Tecnologia; investigadora responsable: Pilar Ortiz Calderón.

 

Aquest projecte FEDER 2021-2022 ha permés l’adquisició d’un Sistema Multibanda de Diagnosi Artística que té com a destí el Laboratori d’Anàlisi i Diagnòstic d’Obra d’Art de la Universitat de València. Al novembre està prevista la sessió de capacitació tècnica que precedirà a l’aplicació de l’equipament en el primer cas d’estudi, la col·lecció de pintures d’Antonio Muñoz Degraín conservada en el Museu de Belles Arts de València, que coordinaran la citada pinacoteca valenciana, la Universitat de València i l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València. En el desenvolupament d’aquesta investigació participarà un altre Laboratori de Diagnòstic Artístic europeu: HERCULES Laboratory, Universidade de Évora, Portugal (IP: Catarina Pereira Miguel).