Logo de la Universdad de Valencia Logo Departamento de Estadística e Investigación Operativa Logo del portal

Ramón Álvarez rep el premi SEIO-Fundación BBVA a la millor contribució aplicada en Investigació Operativa

  • 15 febrero de 2022
Image de la noticia

El treball del professor del nostre departament, Ramón Álvarez, conjunt amb Francisco Parreño i María Teresa Alonso, va ser guardonat en l'última edició d'aquests premis.

Aquests premis, otorgats per la Societat d'Estadística i Investigació Operativa (SEIO) i la Fundació BBVA reconeixen l'originalitat, la innovació i la contribució als camps de l'Estadística i la Investigació Operativa amb el doble objectiu d'incentivar el treball de recerca en aqueixos dos camps i la seua projecció a la societat.

La investigació premiada del professor Álvarez, publicada en European Journal of Operational Research, és una colaboració amb Francisco Parreño Torres i María Teresa Alonso Martínez (tots dos de la Universidad de Castilla-La Mancha). En aquest article van respondre a un repte internacional plantejat per Saint-Gobain Glass França en el qual van participar més de 60 equips de tot el món. La solució publicada per aquest equip va ser la més eficient de totes.

La cerimònia de lliurament de de les edicions 2021 i 2020 (que va ser suspesa a causa de la pandèmia) va tindre lloc el passat 15 de febrer en el Palau del Marqués de Salamanca de Madrid. En el seu discurs, Álvarez va recalcar que la Investigació Operativa va nàixer per a resoldre problemes, i va animar a les empreses a a comptar amb les universitats i els seus investigadors per a l'ajuda en la presa de decisions en problemes complexos.

Més informació (FBBVA)

Imágenes: