Logo de la Universdad de Valencia Logo Departamento de Filología Francesa e Italiana Logo del portal

Matei Visniec i Serge Lamothe en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació

  • 28 abril de 2022
Image de la noticia

La Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació rep als escriptors francòfons Matei Visniec (Romania) i Serge Lamothe (Quebec) la primera setmana de maig, dins dels actes commemoratius de la Francofonia de 2022. Tots dos protagonitzaran diversos esdeveniments al llarg de la seua estada.

Matei Visniec, convidat pel Màster d'Investigació en Llengües i Literatures de la FFTiC, serà protagonista el dimarts 3 de maig de la Trobada de Joves Investigadors (MILL), que tindrà lloc en L’Espai Cultural de la FFTiC, de 16.00 a 20.00. En aquest esdeveniment, Matei Visniec debatrà amb l'alumnat del MILL al voltant dels treballs que aquests estan desenvolupant sobre la seua obra, amb la participació d'estudiants del Grau en TMI, que es faran càrrec de les labors de traducció.

A més, els dies dimecres 4 i dijous 5 de maig, a la sala Matilde Salvador de la Universitat de València (19.00) tindrà lloc la representació de Matei Visniec dans la Cage, una entrevista-espectacle per la companyia de teatre d'estudiants de la FFTiC Dans la Cage, que comptarà amb la presència de l'autor en l'escenari.

Serge Lamothe visita la FFTiC dins del programa Autores i autors a les aules 2021-2022. Intervindrà davant els estudiants de l'assignatura 2a Llengua i la seua Literatura (francés) el dimecres 4 de maig (aula 101, 12:00-14:00), en relació amb la seua obra Oshima, recentment traduïda al castellà (Verbum, 2022; https://editorialverbum.es/producto/oshima/).

Tots dos autors, convidats pel Departament de Filologia Francesa i Italiana, dins del seu programa de Conferències Franco-Italianes, debatran el dijous 5 de maig (12.00) sobre la possible decadència d'Occident, que han evocat en sengles obres. El debat es retransmetrà en streaming i en obert: https://eu.bbcollab.com/collab/ui/session/guest/b0d172bcde5340f99df03a4c62e%2050965.

Finalment, dins dels actes de la Fira del Llibre de València 2022, seran presentades les últimes traduccions al castellà publicades de les seues obres. El bolsillo del pan y otras obras de Matei Visniec (PUV, 2021, https://puv.uv.es/el-bolsillo-del-pan-caballos-en-la-ventana-la-ara-a-en-la-herida.html?___store=espanyol&___from_store=valencia) serà presentada el dissabte 7 de maig a les 18.00 en l’Espai Caixa Popular. Oshima de Serge Lamothe (Verbum, 2022) serà presentada aqueix mateix dia a les 11.00 a la Sala Museu 3. Després de tots dos actes, els autors signaran els seus llibres en les casetes de les seues editorials.