Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Dret Logo del portal

.
.
.

La Facultat de Dret assigna totes les places ofertades a l'alumnat aprovat en la primera convocatòria de les EBAU.

  • 29 de juliol de 2021
FACULTAT DE DRET

La Facultat de Dret ha assignat les places que figuraven en la seua Oferta de Curs Acadèmic corresponent a 2021-22. De les 8.800 que n’ha ofertat la Universitat de València, la Facultat de Dret n’aporta prop de 1.000. Amb tot, són més de 4.000 les sol·licituds que han quedat en llista d’espera, ja que la totalitat de les places ofertades s’han ocupat amb l’alumnat aprovat en la primera convocatòria de les EBAU. Aquest fet confirma l’interès i acceptació de la proposta formativa de la Facultat de Dret, que combina graus clàssics amb d’altres més moderns i l’oferta mes àmplia de dobles titulacions de tota la Universitat de València.

Són justament aquestes dobles titulacions les que assoleixen les notes d’accés més altes. El doble grau Dret-Ciències Polítiques i de l’Administració Pública, amb un 12,6 (i una pujada de la nota d’accés de més de tres dècimes respecte de l’any passat), es converteix en la doble titulació amb la nota de tall més alta de tot el campus de Tarongers. ADE-Dret, que exigeix un 12,5 en el torn general (una dècima més que a l’any passat) queda molt poc per darrere, però amb 625 peticions més que les places ofertades. La novetat d’enguany correspon a la doble titulació Dret-Economia, que s’estrena amb un exigent 12,3. Dret-Criminologia segueix a continuació, amb un 12,25 i una llista d’espera de més de 600 sol.licituds; cal considerar que, en aquest cas, la nota de tall ha pujat vora 7 dècimes en els últims dos anys. Per fi, tanca la relació el doble grau Ciències Polítiques i de l’Administració Pública-Sociologia, amb un 10,9.

Pel que fa a les titulacions de grau, la nota de tall més alta la demanda el de Criminologia, amb un 11,25 (i una espectacular pujada de 6,5 dècimes respecte de l’any passat), el que explica el volum de la llista d’espera: prop de 1.100 sol·licituds. Per la seua banda, el de Dret, que presenta la major oferta de places en un grau de tota la Universitat de València (560, més les dobles titulacions), requereix un 10,2 per a l’accés, el que suposa una pujada de 6 dècimes en relació al curs anterior (1,1 punts en els últims dos anys) i deixa també vora 1.100 peticions sense atendre. Finalment, el grau en Ciències Polítiques i de l’Administració Pública estableix la nota de tall en un 9,5, quasi mig punt més que a l’any passat, sens dubte a causa de la implantació del nou pla d’estudis de la titulació.

Aquestes notes mínimes no amaguen l’existència d’un abundant grup d’alumnes amb expedients entre 13 i 14 punts, entre els que destaca Rubén Bolta, que, amb la puntuació d’accés més alta de tota la Comunitat Valenciana (13,976), cursarà el doble grau Dret-Economia. Tot l’alumnat admès s’integrarà el curs que ve en una de les Facultats fundacionals de la Universitat de València en 1499, que és la quarta més antiga de Dret al nostre país i que porta segles formant les elits de les terres valencianes i inclús del territori espanyol. Als rànquings més reconeguts, com el de Shanghai, figura sempre entre les 5 millors d’Espanya i entre les 250 millors del món.

La Facultat de Dret vol donar-vos, a totes i tots, l’enhorabona per l’elecció que heu fet. Vos esperem a partir del 13 de setembre, i vos recordem que les classes s’impartiran, amb les condicions de seguretat i salut exigides, en format presencial. Benvingudes, benvinguts als que, de ben segur, seran alguns dels millors anys de la vostra vida!