Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Dret Logo del portal

.
.
.

Javier de Lucas presidirà la Comissió de Ciència, Investigació i Universitats al Senat

  • 2 d’agost de 2019
Image de la noticia

Al seu brillant discurs ha assenyalat entre altres coses que "Segueix convençut, no sense orgull, ho confesse, que no hi ha despesa en Universitats, sinó inversió. La millor inversió en el nostre futur és la formació i la investigació que en gran mesura continuen realitzant sobretot les Universitats"

El professor de Lucas, Catedràtic de Filosofia del Dret de la nostra Facultat, va ser el fundador i primer director de l’Institut de drets humans de la Universitat de València. Ha estat president de CEAR (Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat) 2008-2009 i membre de la comissió de seguiment del Pla nacional de drets humans (2009-2012). Ha estat director del Col·legi d’Espanya a Paris (Cité international universitaire de Paris, CiuP), de 2005 a 2012.

Per designació de la directora general de la UNESCO, des del juliol de 2011 és membre de la UNESCO HPSD (High Panell on Science , Technology and Innovation for Development), compost per 24 acadèmics d’arreu del món.

És membre de consells científics de nombrosos instituts d’investigació i de revistes científiques especialitzades nacionals i internacionals. Membre del consell de redacció de l’edició espanyola de Le Monde Diplomatique i del consell científic d’ATTAC.

Director de la col·lecció “Cine y Derecho” (editorial Tirant lo Blanch) i de la sèrie “Derechos humanos” (editorial Tirant el Blanch).

Ha estat investigador principal en 14 projectes d’investigació del programa R+D i en 4 projectes de programes europeus. Ha dirigit 20 tesis doctorals.

Com a professor i investigador, ha publicat més de dos-cents cinquanta treballs (llibres i articles) en revistes espanyoles i estrangeres especialitzades, sobre problemes de teoria i filosofia del dret i drets humans i també de filosofia política i de crítica legislativa, en particular sobre l’obediència a la llei, la legitimitat, la interpretació i argumentació jurídiques, la ciutadania, l’objecció de consciència i la insubmissió, i els problemes jurídics relacionats amb els drets de les minories, el multiculturalisme, la globalització, la solidaritat, el voluntariat, el racisme i la xenofòbia. Des de fa més de 20 anys, el seu camp de treball preferent són les polítiques d’immigració i els drets dels immigrants, i els problemes de la democràcia en el procés de globalització.

 

Llista d'enllaços: