Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Dret Logo del portal

.
.
.

José Bonet, premi d'Estudis Jurídics de la Reial Acadèmia Valenciana de Jurisprudència i Legislació

  • 21 de gener de 2022
Image de la noticia

El jurat del Premi d'Estudis Jurídics de la Reial Acadèmia Valenciana de Jurisprudència i Legislació (RAVJL) ha elegit com a guardonat en la cinquena edició 2021 d'aquests prestigiosos premis, José Bonet Navarro, reconegut pel seu treball: La reparació de la presó provisional.

La monografia premiada està orientada a estudiar la compensació específica (mitjançant abonament de pena) o, si no és possible, genèrica (com a indemnització) en els supòsits en què s'haja patit tan greu afecció al dret a la llibertat com representa la presó provisional a els casos en què esdevinga injusta per obtenir-se posteriorment una resolució favorable.

El treball acadèmic ha estat considerat mereixedor d'aquest reconeixement per unanimitat del Jurat, compost per Miguel Guillot Hospitaler, com a president, per delegació de la presidenta de la RAVJL; Antonio Sotillo Martí, com a secretari; i per Mª José Santacruz Ayo, Mª Pía Calderón Cuadrado i Francisco de Paula Blasco Gascó com a vocals.

José Bonet Navarro és catedràtic de Dret Processal a la Universitat de València. Compta amb una dilatada experiència docent i investigadora, amb més de dos-centes publicacions sobre Dret Processal. Entre d'altres, va ser el primer Premi d'investigació juridicoprofessional Sant Ramón de Penyafort 2014 de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Múrcia, i el Premi Degà Miquel Frontera de l'any 2009 de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de les Illes Balears. Compta amb experiència com a magistrat suplent de l'Audiència Provincial de València i actualment exerceix funcions com a president del Comitè d'Apel·lació de la Federació de Tennis de la Comunitat Valenciana i com a president del Tribunal del Comuner del Rollet de Gràcia de l'Horta d'Aldaia, òrgan recentment reconegut com a tradicional i consuetudinari per l'article 19.6 LOPJ en relació amb l'art. 125 CE. Entre altres coses, és membre de l'International Association of Procedural Law i de l'Institut Iberoamericà de Dret Processal; acadèmic de número de la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana i membre honorari de l'Acadèmia Mexicana de Dret Juan Velásquez A. C.