Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Dret Logo del portal

Clara Viana Ballester, doctora en Dret i Llicenciada en Criminologia per la Universitat de València, és Professora Contractada Doctora de Dret Penal en aquesta Universitat. Té reconeguts 3 quinquennis per mèrits docents i un sexenni d'investigació. La seua tesi doctoral està publicada en la Col·lecció de Monografies del Congrés dels Diputats, amb el títol “Immunitats i Inviolabilitats: naturalesa jurídica i concepció dogmàtica. Especial referència a la inviolabilitat parlamentària”.

Pertany al Grup d'Investigació referencia GIUV2017-382 sobre “Tendències actuals en el Dret penal i la Criminologia: Prevenció i garanties penals”. Entre les seues línies d'investigació destaquen les causes personals d'exempció de responsabilitat criminal (garanties personal-funcionals), l'autoria i els continguts en la Xarxa, les conseqüències jurídiques del delicte i l'execució penal, concretament la mesura de Llibertat Vigilada. Ha sigut membre de diversos projectes d'investigació finançats per institucions públiques i durant els anys 2018 i 2019 ha sigut Investigadora Principal d'un I+D+i concedit per la Generalitat Valenciana per a grups emergents titulat “Llibertat Vigilada: fonaments polític-criminals i aplicació pràctica”.

Des dels seus inicis com a docent en la Universitat d'Alacant, on va ser Professora Ajudant (LOU) durant cinc anys, ha estat molt compromesa amb la docència i la innovació educativa, participant com a membre i en la direcció i coordinació de diversos projectes i xarxes d'innovació, tant de la Universitat d'Alacant com de la Universitat de València. Ha impartit docència en els Graus en Dret i en Criminologia, així com en els dobles Graus en Dret-ADE i en Dret-Criminologia. Així mateix, ha impartit docència en el Màster en Dret de l'Empresa (Assessoria Mercantil, Laboral i Fiscal) i en el Màster en Garanties Penals i Delictes Socioeconòmics. També ha dirigit múltiples Treballs de Final de Màster (TFM) en el Màster en Criminologia i Seguretat.

La seua experiència en la gestió universitària amb càrrec unipersonal estatutari es remunta a 2012, quan va ser nomenada Sotssecretària de la Facultat de Dret. Actualment ocupa el càrrec de Secretària del Centre des de gener de 2016.