Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Dret Logo del portal

Setmana per la Igualtat 2022

Sota el lema "Soc de la Facultat de la Igualtat", la Facultat de Dret celebra enguany la seua setmana per la Igualtat amb tot un seguit d'activitats entre els dies 7 i 11 de març. Durant tota la setmana la Facultat s'omplirà d'activitats, literatura, música, cinema i d'Igualtat. 

Aquesta és la programació prevista:

SETMANA PER LA IGUALTAT 2022
DIA HORA ACTIVITAT LLOC
Durant tota la setmana - Banderes per la Igualtat

Vestíbul de la Facultat

Aulari Nord

Del 10 al 21 de març Votacions obertes del Concurs "Curts per la Igualtat" 2022 Xarxes Socials
7 i 8 de març - El Mur de la Igualtat Carrer de Tomás y Valiente
8 de març 12.00 h.  Juntes cap a la Igualtat Concentració al Punt de trobada del Campus
8 de març 17.00 h. Projecció del documental "La primera toga" Saló de Graus de la Facultat de Dret
9 de març 12.30 h Projecció del documental "La primera toga" Saló de Graus de la Facultat de Dret
10 de març  14.00 h. Música i Poesia

Entre l'Aulari Nord i la Facultat. 

amb les actuacions de Toni Duart, Roger BG i JVilma i lectures de Noah Higón, Raúl Galindo, Yolanda García i José Antonio García. 

 

10 de març 18.00 h Presentació del llibre "Nietas de la memòria", amb Isabel Donet Vestíbul de la Facultat de 

 

Banderes per la Igualtat

Visibilitzar el feminisme a través de frases d'Eduardo Galeano, Simone de Beauvoir, Rigoberta Bandini, Carmen Alborch, Ascensión Xirivella...aquestes són algunes de les banderoles que penjaran de les partes del vestíbul de la Facultat i de l'Aulari Nord durant la setmana de la Igualtat. 

Concurs "Curts per la Igualtat" 2022 (termini de presentació de vídeos ampliat fins el 10 de març)

La Facultat convoca per primera vegada el Concurs "Curts per la Igualtat", obert a l'estudiantat, PAS, PIF i PDI de la Facultat de Dret i amb un premi de 200 € per als tres millors vídeos. Participar és molt fàcil, només haureu de:

  • Gravar un xicotet vídeo d'entre 30 segons i 3 minuts de duració, abordant alguna qüestió relacionada amb la igualtat des del punt de vista jurídic, criminològic o politològic.
  • Presentar-lo al concurs a través de la seu electrònica, segunit les instruccions de la convocatòria
  • La Facultat publicarà els millors vídeos, segons el criteri de la Comissió  d'Igualtat, a les seues xarxes socials (twitter i Instagram) i podreu votar pels millors vídeos entre l'11 i el 21 de març. Els tres vídeos amb major nombre de "m'agrada" resultaran guanyadors.

 

 

El mur de la Igualtat (7 i 8 de març)

Durant els dies 7 i 8 de març, trobareu al carrer Tomás y Valiente, entre les terrasses de les dues cafeteries, un mur on podreu pegar post-its escrivint o dibuixant per la igualtat.

Juntes cap a la Igualtat (8 de març - 12.00 h.)

El 8 de març, a les 12 del migdia, ens concentrarem al Punt de Trobada del Campus per llegir una declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

Documental "La Primera Toga" (8 de març a les 17.00 h. i 9 de març a les 12.00 h.)

Recordarem Ascensión Chiirivella, primera graduada en Dret a Espanya i primera dona en col·legiar-se i exercir la professió d'advocada en l'any del centenari des que es va col·legiar a l'ICAV.

Podreu visionar el documental i assistir akl col·loqui posterior en dos sessions diferents.

  • Dia 8 de març, a les 17.00 h: Presentat per Vicent Sampedro Ramos. Doctor en Història i PAS de la Facultat de Dret
  • Dia 9 de març, a les 12.00 h: Presentat per Pilar Hernando Serra. Vicedegana de Cultura de la Facultat de Dret.

 

Música i Poesia. (10 de març - 14.00 h.)

El dia 10, entre les 14.00 i les 15.00 h. al carrer Francisco Tomás y Valiente, comptarem amb les actuacions de Toni Duart, Roger BG i JVilma i lectures de Noah Higón, Raúl Galindo, Yolanda García i José Antonio García. 

Nietas de la Memoria

Presentació del llibre "Nietas de la memòria", de la mà de la periodista beniganina Isabel Donet. Una de les autores del autores del llibre. 

Les vides d'aquestes dones al seu dia no van significar oficialment res i ho van ser tot per a les famílies. Dones silenciades i fins i tot menyscabades, que van barallar contra mil dificultats a la Guerra Civil ia l'immens erm que li va passar. Aquestes dones que sense doblegar-se es van aixecar mil vegades, que van rabiar i que van somriure, que van enterrar els seus i van seguir endavant: Isabel, Juana, Coronada, Juliana, Maria, Angelines, Llum, Lola, Benita, Vicenta, Maria Cristina…Els relats de les seves vides constitueixen un mosaic que uneix experiències de llocs diversos del territori, de diferents orígens, ideologies i classes socials.

https://nietasdelamemoria.com/