Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Dret Logo del portal

L’Àrea de Ciència Política i de l’administració de la Facultat de Dret, la que més puja en la publicació en revistes estrangeres de primer nivell

  • 9 de febrer de 2021
Image de la noticia

Un recent estudi publicat en la prestigiosa revista European Political Science ve a demostrar que l’àrea de Ciència Política i de l’Administració de la Facultat de Dret de la Universitat de València és la que més ha pujat en la publicació de treballs en revistes estrangeres de primer nivell a Espanya. A hores d’ara, és la primera entre les Universitats de mitjana grandària, i la tercera entre totes les espanyoles (just per sota de l’Autònoma de Barcelona i al mateix nivell de la Pompeu Fabra). L’estudi mostra, a més, l’alta productivitat del professorat d’aquesta àrea, tot i trobar-se encara en un procés de creixement i consolidació.

Podeu consultar l’article en aquest enllaç:

https://link.springer.com/article/10.1057/s41304-021-00315-z

 

La Facultat de Dret ha realitzat un forta aposta pel desenvolupament dels estudis de ciència política i de l’administració al si del centre. Així, en els últims tres anys s’hi han incorporat tres nous professors ajudants doctors, i es preveu una nova incorporació per a aquest curs. A més, altres quatre professors han promocionat de plaça en la seua carrera professional. Es tracta de l’àrea de coneixement amb la mitjana d’edat més baixa del centre, i amb un gran potencial de creixement en el futur.

Des de la perspectiva acadèmica, la Facultat ha reformat el Pla d’Estudis del grau en Ciències Polítiques i de l’Administració Pública, una modificació que començarà a implantar-se en el curso 2021-22 i que millora substancialment el contingut del cursus formatiu. A banda d’això, en l’actualitat ja treballa una Comissió per tal d’elaborar la proposta d’un màster oficial en anàlisi política, que es preveu implantar per al curs 2022-23.

Ortega-Ruiz, M., Real-Dato, J. & Jerez Mir, M. Late but not least? Spanish political science’s struggle for internationalisation in the twenty-first century. Eur Polit Sci (2021). https://doi.org/10.1057/s41304-021-00315-z