Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Dret Logo del portal

Eduardo Talens i els contractes de treball i concursos de creditors

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 19 de febrer de 2019
Eduardo Talens.
Eduardo Talens.

Eduardo Talens ha estat guardonat amb el premi extraordinari de doctorat 2017-2018 per la seua tesi “Contrato de Trabajo y Concurso de Acreedores”, dirigida per Ángel Blasco, catedràtic de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de València i magistrat del Tribunal Suprem.

Eduardo es va llicenciar en Administració i Direcció d’Empreses i Dret l’any 2011 a la Universitat de València, on també cursà el Máster Oficial en Dret, Empresa i Justícia (2012). En 2013 començà la seua formació com a investigador en el programa de doctorat i va obtenir el títol de doctor en Dret en 2016. Durant aquest període va gaudir de la beca Atracció de Talent de la Universitat de València i actualment treballa com a Professor Ajudant Doctor al Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social.

 

Amb quines dificultats t’has trobat a l’hora de realitzar la tesi?

Les típiques de qualsevol investigació al camp jurídic. Amb la problemàtica que a la meua tesi havia de compaginar dues àrees diferents (el Dret del Treball i el Dret Mercantil).

Quina continuïtat té la teua recerca?

La disciplina jurídica sempre està oberta a canvis de legislacions i noves interpretacions judicials. En el cas del “Concursal-Laboral” queda molt de camí per recórrer i investigar perquè contínuament afloren noves problemàtiques que cal resoldre.

Què creus que aporta la teua recerca al conjunt de la comunitat científica i a la societat?

Al conjunt de la comunitat científica aporta un text complet i pràctic sobre una matèria complexa sobre la qual no hi ha molts treballs publicats.

Personalment, em va aportar una visió panoràmica de les relacions laborals en un context de crisi econòmica i la satisfacció dels premis guanyats i altres mèrits relacionats amb la investigació.

Quina aplicabilitat pot tindre el teu treball?

El treball desenvolupat a la tesi, traduït en dos llibres, és una eina de suport per als operadors jurídics que afronten problemes reals amb els treballadors, dia a dia, a les empreses declarades a concurs de creditors.

Doctorar-se facilita la inserció laboral?

Primerament, doctorar-se és una experiència gratificant a nivell personal i, per descomptat, obri horitzons laborals, els quals no es podrien assolir sense aquesta titulació.

Recomanaries iniciar els estudis de doctorat? Quins consells donaries a una persona que vulga doctorar-se?

Sí, recomanaria l’experiència, però cal tindre paciència i certa capacitat de sacrifici. El meu consell és que amb treball i esforç es pot assolir quasi tot.

Has participat activament en activitats de divulgació i comunicació científica? Quina importància creus que tenen aquestes activitats?

Per descomptat. He participat activament en més d’una trentena de reunions científiques en les seues diferents variants (organització, comunicacions, ponències…). Són molt interessants per aprendre, divulgar resultats i compartir i intercanviar idees i opinions de molts temes.

Imatges: