Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Dret Logo del portal

Lliurament de l'accèssit Ford Fund Smart Mobility Challenge als estudiants del grau en Ciències Polítiques i de l'Administració Pública

  • 12 de juliol de 2021
Image de la noticia

El passat 30 de juny, en un acte presidit per la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, amb la presència de M. Adela Valero, vicerectora d'Ocupació i Programes Formatius; Debbie Chennells, directora de Ford Fund Europe i Eva Mocholí, responsable de Comunicació de Ford Fund Españ es va lliurar l'accèssit als estudiants del Grau en Ciències Polítiques i de l'Administració Pública, Pablo Miguel Argudo, Celia Fuentes Latorre, Alberto Castillo Moya y Clara Gisbert López, que han resultat guanyadors amb el projecte NetCare, una aplicació concebuda per millorar la qualitat de vida de la gent gran, facilitant la seua comunicació i la seua connectivitat amb les persones properes.

A més del premi, dotat amb 5.000 €, que hauran d'invertir en el desenvolupament del prototip i en la validació de la seua idea de negoci, els guanyadors accediran al programa de mentoring de UVemprén Startup, que els ajudarà a posar en marxa la idea.

Els dos projectes finalistes van ser NetCare EVLocker. NetCare és una aplicació concebuda per a millorar la qualitat de vida de les persones majors, facilitant la seua comunicació i la seua connectivitat amb les seues persones pròximes. Per part seua, EVLocker proposa un sistema de taquilles integrades en el teixit urbà que permeten la càrrega de qualsevol mena de vehicle elèctric, fomentant així la seua utilització i una major sostenibilitat en la mobilidad a les ciutats. 

El projecte guanyador MyWay, una aplicació mòbil que centralitza en una sola interfície tots els bitllets de transport públic urbà, per a facilitar la mobilitat i evitar l'acumulació innecessària de targetes físiques, ha rebut un premi de 12.500 €, destinat a facilitar la implementació real del projecte com a idea de negoci viable. Per part seua, els dos projectes finalistes han rebut una ajuda de 5.000 € cadascun amb el mateix objectiu.

Com el braç filantròpic de Ford Motor Company, la missió de Ford Fund és enfortir comunitats i ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones. Treballant al costat de concessionaris i socis sense fins de lucre en 50 països, Ford Fund dóna accés a oportunitats i recursos que ajuden a les persones aconseguir el seu màxim potencial. Establit en 1949, Ford Fund ha invertit més de 2.000 milions de dòlars en programes que donen suport a l'educació, fomenten la conducció segura, enriqueixen la vida comunitària i promouen el voluntariat dels seus empleats. Per a més informació, es pot visitar la seua pàgina web o seguir els seus perfils en Facebook i Twitter. En Europa, Ford Motor Company treballa amb GlobalGiving, que connecta organitzacions sense ànim de lucre, donants i empreses en països de tot el món per accelerar canvis basats en la comunitat. Ajuda a tenir accés a finançament, eines, formació i el suport necessari per a servir a les seues comunitats. Des de 2002, GlobalGiving ha recaptat prop de 500 milions de dòlars de més d'un milió de donants per a quasi 27.000 projectes en més de 170 països. Cadascuna de les organitzacions que componen GlobalGiving ha sigut auditada i s'ha compromés a oferir als donants actualitzacions regulars respecte a com s'han posat en funcionament les donacions. Més informació en globalgiving.org.