Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Dret Logo del portal

Presència de la Facultat de Dret de la Universitat de València en la 44º Edició de Telders International Law Moot Court Competition 2021

  • 17 de juny de 2021
Image de la noticia

Durant la primera setmana de juny, tres estudiants del Doble grau en Dret i Ciències Polítiques, Laura Llopis, Clara Vañó i Camí Gamón, al costat de Rocío Rambla, estudiant del Doble grau en Dret i ADE, han participat en el Telders International Law Moot Court Competition 2021 -https://www.universiteitleiden.nl/teldersmcc/competition-, representant a la Facultat de Dret de la Universitat de València.
Després de mesos de dur treball i l'orientació de les seves entrenadores, María Torres i Karla Zambrano, i el suport de F. Javier Jiménez Fortea, les quatre estudiants d'últim curs de la nostra Universitat van presentar al febrer les seves Memorials; dos escrits de seixanta pàgines cadascun, en els quals defensaven dues posicions contràries enfront del cas plantejat, que enguany abordava qüestions relatives al Dret internacional d'inversions i la protecció del medi ambient.
Aquesta competició se celebra cada any des de 1977. Per tant, aquest curs s'ha celebrat la 44º edició, amb 32 universitats inscrites de 21 països diferents. A causa de la situació causada per la Covid-19, la fase oral de la competició s'ha celebrat aquest any en línia, en lloc d'en el Tribunal de la Haia, on és tradició que se celebri. En concret, entre el 7 i l'11 de juny, han defensat tant la postura del “Applicant” –demandant- com la del “Respondent” –demandat-, pledejant contra alumnes de la “ELTE Law School”, d'Hongria, la “Belarusian State University”, de Bielorússia, la “Tares Shevchenko National University of Kyiv”, d'Ucraïna i, finalment, la “Law Society of Ireland”, d'Irlanda. A més, durant les seves intervencions, han hagut d'enfrontar-se a les preguntes dels diferents tribunals, formats per membres de la Cort Internacional de Justícia.
Aquesta experiència suposa una excel·lent plataforma perquè els estudiants de Dret experimentin en un entorn judicial pròxim a la realitat, els ofereix l'oportunitat de millorar les seves xarxes de contactes i augmentar les seves expectatives professionals, a més de promoure la cooperació acadèmica internacional. Des de la Facultat els agraïm a les quatre, i als seus entrenadors, el treball i l'esforç que han emprat per a representar-nos d'una manera tan digna. Enhorabona!