Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Dret Logo del portal

La Universitat de València s’adhereix a la plataforma mundial de divulgació científica The Conversation

  • 14 d’octubre de 2019
Image de la noticia

Els articles de divulgació acadèmica i científica de la comunitat científica de la Universitat de València estan disponibles en la plataforma The Conversation España des d’aquest mes de setembre, segons el conveni segellat per les dues institucions. The Conversation és el principal canal mundial de disseminació del coneixement que emana de les universitats.

Nascuda a Austràlia, compta amb edicions als Estats Units, el Regne Unit, Canadà, França, Indonèsia i Àfrica. L’edició en espanyol es va llançar l’estiu de 2018 i en un sol any ha aconseguit 16 milions de lectures gràcies a la republicació dels articles en 170 mitjans de comunicació, una llista que inclou grans mitjans espanyols (El País, Cadena SER, ABCLa Vanguardiaeldiario.esHuffington Post o Público) i també llatinoamericans (InfobaeCiper, Univisión), entre molts altres.

The Conversation pretén promoure una conversa permanent entre expertes i experts que escriuen sobre temes relacionats amb la seua especialitat i una comunitat lectora que reclama continguts de qualitat. En la seua base de dades figuren 55.000 autores i autors de 2.300 universitats i centres d’investigació internacionals.

Constituïda com a associació sense ànim de lucre amb vocació de servei públic, sense publicitat comercial, i d’accés lliure i gratuït, The Conversation España compta amb el suport de més d’una trentena d’institucions acadèmiques i científiques, i fundacions. Tots els acords bilaterals que està subscrivint The Conversation amb les universitats es vinculen al conveni marc de col·laboració que la plataforma va signar fa un any amb la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE Universidades Españolas).

El personal de la Universitat de València podrà escriure en The Conversation España (TCES) sobre assumptes relacionats amb el seu camp d’especialització. A més de comptar amb temes proposats directament, l’assumpte dels articles pot ser plantejat per l’equip editorial de TCES, per les universitats i centres d’investigació, i pel públic lector.

A través d’aquesta eina, la comunitat universitària de la institució acadèmica valenciana pretén continuar traslladant a la societat el coneixement científic i fomentar el debat sobre assumptes d’interès públic amb un periodisme responsable, ètic i recolzat per dades. També crear un espai obert en la xarxa per a compartir les millors pràctiques i col·laborar en el desenvolupament de respostes sostenibles i intel·ligents, i promoure un fòrum independent des del punt de vista editorial, basat en dades contrastades, i aliè a desviacions de tipus polític o comercial.

A canvi d’aquesta transferència de coneixement el personal de la Universitat de València rep rellevància mediàtica i intrainstitucional, i reconeixement social i professional. En molts casos, les persones autores, després de publicar en TC, reben sol·licituds de mitjans o institucions per a parlar del seu àmbit de coneixement.

Arxivat en: Recerca, innovació i transferència , Investigació a la UV , Internacionalització recerca , Difusió i comunicació científica , Cultura Científica , Publicacions , Grups de recerca , Instituts d'Investigació