GeneralitatCIDECSICUV Logo del portal

Declaració del Consell Valencià de Cultura: Cap a una estratègia marc de protecció del territori. Declaració de Lliria

  • December 26th, 2019
Image de la noticia
Patrimoni Comunitat Valenciana/Foto José Luis Rubio Delgado

El passat 26 de novembre, el Ple del Consell Valencià de Cultura (CVC) va aprovar la Declaració ‘Cap a una estratègia marc de protecció del territori. Declaració de Lliria’. En aquesta Declaració el CVC advoca per la immediata reflexió, i posterior posada en marxa, d'un Pla Estratègic de Protecció del Territori, per al conjunt del territori de la Comunitat.

El Consell Valencià de Cultura proposa que aquest Pla es configure com a marc d'intervenció territorial, amb caràcter de protecció patrimonial, que controle i mitigue els processos de degradació de sòls i, més concretament, reduïsca substancialment -fins a invertir-ho- el perillós procés de desertificació a la Comunitat Valenciana. Un Pla capaç de produir, en la pràctica, transformacions qualitatives en els espais agrícoles abandonats i d'implantar sistemes naturals que potencien l'estabilitat sostenible del territori i els imprescindibles serveis ambientals que presta a la població.

Aquesta Declaració del CVC “és important, entre altres qüestions, pel fet que un organisme de Cultura també incloga la problemàtica ambiental, incloent territori i sòls, dins de les seues iniciatives”, afirma José Luis Rubio Delgado, científic valencià, ExDirector del Centre d'Investigacions sobre Desertificació (CIDE) i Premi Jaume I de Protecció al Medi Ambient, de la compareixença del qual del 16.10.2019 part aquest document.

El Consell Valencià de Cultura és una institució consultiva i assessora de la Generalitat Valenciana en matèries específiques referents a la cultura valenciana, amb la missió de vetlar per la defensa i la promoció dels valors lingüístics i culturals de la Comunitat.

CIDE Comunicació

 

Links: