Logo de la Universitat de València Logo Programa de Doctorat en Comptabilitat i Finances Corporatives Logo del portal

REQUISITS D’ACCÉS


Com a requisit general d’accés, els alumnes han de complir amb algun dels supòsits de l’article 6 del RD 99/2011 o de la disposició addicional segona d’aquest Reial decret.

CRITERIS D’ADMISSIÓ
D’acord amb les competències recollides en l’art. 7 del RD 99/2011, de 28 de gener, la CCD recomana un perfil general per accedir al nostre programa de doctorat, així com altres perfils possibles d’accés que, normalment, requeriran la realització de complements de formació:
a) Perfil general o recomanat: correspon als alumnes que estan en possessió d’un grau en Administració i Direcció d’Empreses, grau en Economia o títols afins com ara el grau en Negocis Internacionals o grau en Comptabilitat i Finances i que hagen realitzat el màster en Comptabilitat, Auditoria i Control de Gestió en l’especialitat de Recerca. Aquests alumnes poden accedir directament al període de recerca del programa de doctorat per realitzar la tesi doctoral. L’esmentat màster consisteix en 90 crèdits ECTS, 24 dels quals constitueixen l’especialitat de Recerca.
D’igual manera, s’inclouen en aquest perfil general o recomanat els alumnes en possessió d’un màster afí al de Comptabilitat, Auditoria i Control de Gestió, considerant com a afins els màsters amb un contingut mínim de matèries comunes al nostre del 60%. Aquests alumnes han d’haver cursat matèries de recerca equivalents a les de l’especialitat de Recerca del nostre màster. La Comissió Acadèmica de Doctorat serà la responsable de valorar si aquests alumnes compleixen les esmentades condicions.

Finalment, també s’assimilen a aquest perfil general els alumnes en possessió del diploma en Estudis Avançats (DEA), obtingut d’acord amb el que disposa el RD 778/98, o bé de la Suficiència Investigadora, segons el que regula el RD 185/85, i que hagen cursat els estudis en programes de doctorat afins a aquest.
b) Altres perfils d’accés: també poden ser admesos al programa de doctorat els que hagen cursat l’esmentat màster en Comptabilitat, Auditoria i Control de Gestió en una especialitat diferent de la de Recerca. D’igual manera, poden ser admesos els alumnes que hagen cursat altres màsters oficials diferents d’aquest encara que afins quant a continguts però que, igualment, no hagen cursat una formació suficient de recerca. Amb aquesta finalitat, es consideren com a afins els màsters amb un contingut mínim de matèries comunes al nostre del 60%, la qual cosa valorada per la Comissió Acadèmica de Doctorat.

Tots els estudiants que accedeixin al programa de doctorat han d'acreditar un nivell mínim de coneixements d'anglès equivalent al B2 del Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües (MCERL) que estableix que l'estudiant:

• Pot entendre les idees principals de textos complexos sobre temes tant concrets com abstractes, fins i tot si són de caràcter tècnic sempre que estiguin dins del seu camp d'especialització.

• És capaç de relacionar-se amb parlants nadius amb un grau suficient de fluïdesa i naturalitat de manera que la comunicació es realitze sense esforç per part de qualsevol dels interlocutors.

• Pot produir textos clars i detallats sobre temes diversos, així com defensar un punt de vista sobre temes generals indicant els pros i els contres de les diferents opcions.