Logo de la Universitat de València Logo Programa de Doctorat en Fisiologia Logo del portal

La UNITAT DE FISIOPATOLOGIA CEL·LULAR (UFC) ha sigut guardonada amb el Premi d'Innovació en la XXV Edició dels Premis del Consell Social de la Universitat de València.

  • 25 de gener de 2022
Dres. Soraya Vallés, Rosario Salvador, Elena Obrador i el Dr. José Mª Estrela

Aquest Premi reconeix el treball d'investigadors que participen en Projectes d'innovació i transferència, col·laboració i creació d'empreses de base tecnològica que tinguen rellevant aplicació en la societat. L'objectiu és que constituïsquen un exemple d'iniciativa per a estudiants i joves investigadors.

Els premiats han sigut les Dres. Soraya Vallés, Rosario Salvador, Elena Obrador i el Dr. José Mª Estrela com a coordinador de la Unitat de Fisiopatologia Cel·lular del Departament Fisiologia de la Universitat de València. El treball de recerca dut a terme per la UFC està centrat en l'estudi dels mecanismes de defensa de les cèl·lules canceroses, el disseny d'estratègies terapèutiques per a sensibilitzar-les enfront de la ràdio i la quimioteràpia i l'ús de polifenoles naturals per a la protecció enfront de les radiacions ionitzants, el tractament del càncer i l'esclerosi lateral amiotròfica. Els membres d'aquesta unitat han publicat més de 200 articles en revistes internacionals, han registrat 10 patents internacionals i han creat dues spin off de biotecnologia.

El pròxim 27 de gener es durà a terme l'acte de lliurament en la Sala d'actes de la Fundació ADEIT.