Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Facultat d'Economia

José Manuel Pastor, reelegit com a degà de la Facultat d’Economia de la Universitat de València

  • 9 de de març de 2018

L’actual degà de la Facultat d’Economia de la Universitat de València, José Manuel Pastor, continuarà tres anys més en el càrrec, en haver sigut reelegit aquest divendres 9 de març. El professor Pastor era l’únic candidat i ha obtingut 41 vots a favor i 12 en blanc.

L’equip deganal està integrat pels professors Salvador Castro, Elvira Cerver, Pedro Cillero, Cristina Crespo, Dolores Forés, Asunción Hernández, José Ramón García, Dolores Montagud, Francisco Muñoz i Manuela Pardo.

En la presentació del seu programa a la Junta de Facultat, ha destacat com a eixos principals els derivats de mantenir i incrementar el reconeixement nacional i internacional de l’excel·lència docent i investigadora de la facultat, afavorint la seua projecció en la societat i contribuint eficaçment al desenvolupament socioeconòmic de la Comunitat Valenciana.

Entre els desafiaments fonamentals del seu pròxim mandat es troba l’adaptació i ampliació de l’oferta de graus i màsters, una oferta pública, integral i de qualitat caracteritzada per la internacionalització, l’excel·lència i la innovació, que consolide a la Facultat d’Economia com a centre de referència dels estudis universitaris d'economia i empresa. A aquest efecte, la facultat treballarà per aconseguir les millors acreditacions nacionals i internacionals que li permeten relacionar-se amb les universitats més prestigioses de tot el món. 

Pastor considera a més que en aquesta legislatura han d’afrontar-se també altres reptes associats a una major i millor comunicació entre la comunitat universitària, però també amb els egressats, empreses, institucions, i en definitiva amb la societat, treballant perquè la Facultat siga un referent de convivència acadèmica, oberta al debat plural, crític, constructiu i que contribuïsca a la implantació d’un model econòmic alineat amb les necessitats d'un desenvolupament més sostenible i més solidari.

José Manuel Pastor és llicenciat i doctor en Ciències Empresarials per la Universitat de València, catedràtic d’universitat del Departament d’Anàlisi Econòmica i investigador de l’Institut Valencià de Recerques Econòmiques (Ivie). Ha sigut vicedegà de Pràctiques i Relacions amb l’Empresa i l’Economia entre 2012 i 2014, vicedegà de Comunicació i Relacions amb l’Empresa entre 2014 i 2015 i degà de la Facultat fins avui. 

La seua recerca s’ha centrat progressivament en l'economia bancària, l'economia regional i l’economia de l'educació. Ha sigut investigador visitant a Florida State University i en University of Bangor i consultor extern del Banc Mundial. Així mateix ha publicat més de quaranta llibres i capítols de llibre i més de quaranta articles en revistes especialitzades nacionals i estrangeres, exercint com a investigador principal de diversos projectes competitius i de projectes amb empreses i Administracions Públiques. En l’actualitat és investigador principal d’un projecte del Pla Nacional de Recerca del Ministeri de Ciència i Tecnologia, director de la Càtedra d’ Model Econòmic Sostenible de València i Entorn (Càtedra MESVAL) i d'un grup consolidat d'Innovació Educativa.

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies