Logo de la Universitat de València Logo Facultat d'Economia Logo del portal

Programes formatius, concursos i altres activitats

 

Programes formatius

El programa "Emprén" és fruit de la col·laboració de la Facultat d'*Economia amb l'acceleradora i incubadora d'empreses Lanzadera.

Està dirigit a l'alumnat que estiga finalitzant el seu grau o que estiga cursant un màster. L'objectiu és oferir-li una formació complementària al que ja ha aprés en la seua titulació perquè puga aplicar-la en el seu TFG/TFM, que necessàriament versarà sobre creació d'empreses.

Els estudiants seleccionats per a participar en el Programa EMPRÉN assistiran a 5 sessions de 3 hores de duració impartides per Lanzadera, que complementen les assignatures d'Emprenedoria oferides per la Universitat de València, i els seus projectes empresarials seran considerats per a entrar en els programes de preincubacions de Lanzadera.

Se seleccionarà a un màxim de 20 estudiants per edició. A més, es podria completar el grup amb persones que acudisquen UVEmprén Club amb un projecte o inquietud emprenedora.
Més informació

MOTIVEM és un programa formatiu implementat a la Universitat de València través de la Fundació Universitat-Empresa ADEIT l'objectiu de la qual és secundar l'esforç del professorat de la Universitat de València estimulant la creativitat de l'alumnat i coordinant el desenvolupament d'idees de negoci en equip. En aquest programa es genera un tàndem creatiu entre professors i alumnes que potencia competències tals com les de negociació, desenvolupament d'idees i comunicació.

La participació és gratuïta en comptar amb el suport econòmic de la Generalitat Valenciana i de l'Obra Social "la Caixa", i un consell acadèmic compost per professorat de la Universitat de València dóna suport a la dinamització d'aquesta iniciativa.

En finalitzar el programa, s'entreguen premis als projectes guanyadors.

La Facultat d'Economia col·labora amb aquesta iniciativa des del seu origen, tant des del costat de la participació del professorat com en la coordinació i dinamització d'estudiants.
Més informació

Aquest programa està dirigit a joves de 18 i 31 anys amb una idea de negoci innovadora.

Els projectes seleccionats del Centre Explorer de la Universitat de València rebran durant un període de 5 mesos formació i assessorament de manera gratuïta per a transformar la seua idea de negoci en un projecte empresarial.

Una vegada finalitzat el procés de formació i assessorament, una persona seleccionada de cada Centre Explorer tindrà l'oportunitat de viatjar a Silicon Valley per a conéixer de primera mà el principal referent internacional en innovació. A més, el projecte seleccionat podrà competir en la gran final dels Explorer Awards.

Durant el programa, les persones seleccionades disposaran d'un espai físic per a desenvolupar la seua idea i rebran formació d'una xarxa de més de 200 experts professionals que els guiaran, de forma tutoritzada, en la realització del pla de negoci més viable per a cada projecte.
Més informació a la web Explorer o al seguent enllaç

El Programa Internacional de Motivació Empresarial [PIMe3UV] és un programa de captació de talent i de formació en innovació, orientat a despertar l'esperit d'empresa i a millorar les opcions d'ocupabilitat de l'estudiantat de la Universitat de València.

En el marc dels acords de la Universitat de València amb el College of Engineering University of Califòrnia, Berkeley - Sutardja Center for Entrepreneurship and Technology (SCET), el vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius convoca i organitza un concurs per a seleccionar 12 estudiants matriculats en titulacions oficials de grau, màster o doctorat de la UV per a participar en el campus internacional "Entrepreneurship and Innovation in Europe: A Berkeley Startup Bootcamp".

En el Bootcamp s'entregaran els premis a Millor Projecte Emprenedor, Premi Emprenedores, Millor Innovació i Millor Equip d'Innovació.
És necessari posseir un nivell B2 d'anglés.
Més informació

"Qui pot ser empresari" Organitzat per la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València, es tracta d'un curs gratuït de 60 hores de duració que té com a principal objectiu aproximar als estudiants universitaris al món empresarial.
De novembre a maig, s'ofereixen sessions formatives i visites a empreses, que tenen com a principal objectiu aproximar als estudiants universitaris al món empresarial. Per a això, compta amb la col·laboració d'alguns dels més representatius empresaris de la Comunitat Valenciana (Baleària, Air Nostrum, Zumex, Dulcesol, IVO, Stadler, S2 Grup, Consum, IVI, RNB, entre altres) que transmeten als estudiants les seues experiències així com determinats aspectes sobre la creació i direcció empresarial.
Més informació
The Journey és l'escola més gran d'estiu d'Europa sobre innovació i esperit empresarial aplicat al canvi climàtic i la Universitat de València forma part de la seua organització des de 2016.

Cada any, més de 3000 estudiants de tot el món i amb diferents perfils presenten les seues sol·licituds i una mica més de 300 són seleccionats per a viatjar durant 4 setmanes al juliol o agost per Europa, desenvolupant idees de negoci per a combatre el canvi climàtic.

Si t'interessa presentar-te a The Journey, has de ser alumne d'últim curs de grau, ser alumne de màster, de doctorat, o alumni de la Universitat de València.
Més informació a la web de Journey o al seguent enllaç

El Catapult és una escola d'estiu per a alumnes de màster, doctorat o joves professionals de tot el món i de diferents àrees de coneixement.

El seu objectiu és que els participants desenvolupen solucions viables contra el calfament global, que posteriorment puguen ser dutes a terme a través de projectes d'investigació, projectes empresarials o col·laboracions universitat-empresa.

Cada Catapult gira entorn d'un tema concret que es vol abordar. En 2018 i 2019, els Catapults organitzats per la Universitat de València s'han orientat a estudiar l'eficiència de les cadenes curtes de subministrament en l'agricultura.

La Universitat de València va organitzar una primera edició en 2015, i continua fent-ho des de 2017.
Més informació a la web de Catapult o al següent enllaç

El Màster Universitari en Creació i Gestió d'Empreses Innovadores va iniciar la seua marxa a la Facultat d'Economia al curs 2007-2008 i es dirigeix als qui desitgen crear la seua pròpia empresa innovadora o convertir-se en gestors d'innovació.

Els alumnes d'aquest màster es convertiran en agents dinamitzadors de la innovació, s'especialitzaran en Intel·ligència Competitiva i Business Development i assistiran a classes, workshops, visites a empreses i sessions amb experts de diverses disciplines.
Més informació
Dins del Màster Oficial en Finances Corporatives, els estudiants poden triar participar en Research+Cash Lab i dur a terme en el seu TFM la valoració econòmica de projectes innovadors i patents universitàries, facilitant així el contacte entre emprenedors i inversors.

Els estudiants que siguen emprenedors, però no tinguen una clara idea de negoci, poden conéixer i monetitzar els resultats generats per investigadors i valorar la idea d'explotar-los a través de la creació d'una empresa pròpia.

Els investigadors que posseeixen resultats d'investigació sense explotar, poden monetitzar-los i valorar l'opció que un grup emprenedor o inversor puga traure'ls al mercat.
Més informació

La Càtedra Excel·lència i Desenvolupament en Emprenedoria: d'Estudiant a Empresari (DACSA), és un punt de trobada dels emprenedors amb idees de negocis que volen indagar sobre les possibilitats d'èxit d'aquestes. La seua missió és fomentar l'activitat emprenedora a la Universitat de València.

La Càtedra compta amb un fòrum d'emprenedors i guia a alumnes i postgraduats de la Universitat a dur a terme un projecte emprenedor mitjançant col·laboradors disposats a capacitar, ajudar i compartir experiències. Pels principis que la formen, es guardarà una garantia de confidencialitat i respecte a les idees i opinions dels promotors.

La Càtedra és finançada amb el suport del Grup Maicerías Espanyoles-Arròs DACSA. Aquestes dades estaran regulades per la LOPD vigents a cada moment.
Més informació

La Càtedra de Cultura Empresarial, en el marc de la Fundació Universitat Empresa ADEIT de la Universitat de València, té per objectiu que el món universitari i l'empresarial compartisquen coneixements i cultura empresarial.

Per a això, explora ara nous camins i metes i presenta una estructura nova atenent la seua missió de fomentar la iniciativa individual sobre la base de conceptes atractius.

La Càtedra es regeix per un Patronat especial del qual formen part empreses, entitats empresarials i catedràtics universitaris que orienten, dissenyen i participen activament en les activitats d'aquesta.
Més informació

Motiva és una Xarxa temàtica iberoamericana, sobre creació d'empreses i emprenedoria formada per persones pertanyents a diverses universitats, l'objectiu de les quals és "unir i coordinar esforços institucionals per a fomentar la creació i el desenvolupament d'empreses, que contribuïsquen directament en el benestar social dels països de la regió".

La XARXA MOTIVA fa èmfasi en esquemes de formació, en "aprendre - fent", tenint en compte que el procés de formació és sistèmic i permanent, i que no sols s'imparteix en aula, ni s'esgota en ella. Es replanteja dia a dia la manera de com aprendre i com compartir nous coneixements per a ser cada vegada millors. Finalment, formula noves opcions i estratègies per a incentivar la formació de nous empresaris sota els nous paradigmes de qualitat, productivitat i competitivitat.
Més informació

Pots veure molta més informació sobre emprenedoria en: https://www.uv.es/uv-emprende/es/uvempren.html