Logo de la Universitat de València Logo Facultat d'Economia Logo del portal

Em complau presentar-me a la comunitat universitària i a la societat valenciana com a degà de la Facultat d'Economia de la Universitat de València. El meu nom és José Manuel Pastor Monsálvez i sóc catedràtic de Fonaments d'Anàlisi Econòmica de la Universitat de València.

He tingut el privilegi d'haver sigut elegit degà per afrontar els nous reptes que ens ofereix el futur immediat de la nostra Facultat enmig d'una etapa de grans canvis tecnològics, normatius, econòmics i socials. En aquest entorn, a vegades més accelerat que dinàmic, el meu equip i jo acceptem el desafiament apassionant de gestionar un centre d'ensenyament superior compromès amb els valors universals de la formació científica, acadèmica i investigadora, sempre sota l'estricte paraigua de l'ètica professional i personal.

 Volem aconseguir un espai de treball i d'estudi cada vegada més satisfactori, amb l'esforç i la col·laboració de totes les persones que integren la Facultat, professorat, personal tècnic i alumnat. Per la nostra part, oferim -com no podia ser altrament- un estil de gestió transparent, integrador i participatiu.

Quins seran els reptes més importants amb què ens trobarem?

En primer lloc, continuar amb l'avaluació, la millora i l’ampliació dels títols de grau, garantint-ne la qualitat, l’excel·lència i la progressiva adaptació als continus avanços de la ciència i la tecnologia. Així mateix, difondre, impulsar i harmonitzar l'oferta dels màsters oficials, de manera que la nostra Facultat esdevinga un centre de referència nacional i internacional tant dels estudis de grau com de postgrau.

En segon lloc, intensificar la projecció de la Facultat en la societat valenciana i la seua visibilitat, augmentant la col·laboració amb les empreses i les institucions. Amb això, volem afavorir, entre altres coses, la inserció laboral, l'emprenedoria i la carrera professional dels nostres egressats.

Tot el que acabem de dir ens exigeix ser molt escrupolosos en la gestió quotidiana, i alhora planificar la utilització dels espais disponibles per adequar-los a les necessitats de les noves metodologies docents i de gestió. Abans de res, pretenem seguir en la nostra tasca acadèmica la màxima kantiana de “Sapere aude", gosa pensar. És a dir, formar els nostres estudiants amb les competències i tècniques necessàries per al seu desenvolupament com a excel·lents professionals i, al mateix temps, amb els valors ètics i solidaris que els ajuden a ser també bons ciutadans. En suma, donar un nou impuls a la Facultat d’Economia, en aquests moments que supera ja 50 anys d'història, fomentant l'orgull de pertànyer-hi de totes les persones que hi estan vinculades: alumnat, personal tècnic i professorat.