Logo de la Universitat de València Logo Facultat d'Economia Logo del portal

Club de Mentors - Business Game 2021 Kick Off

  • 28 de febrer de 2021
Club de Mentors - Business Game 2021 Kick Off

Durant la vesprada del dijous 25 de febrer, de manera en línia, es va dur a terme el Kick-Off del Business Game del Club de Mentors. És aquesta ocasió l'esdeveniment va comptar amb la participació de representants del Consell Consultiu, directors de màster interessats a conéixer el joc d'empresa i, per descomptat, els 6 equips formats per un total de 26 estudiants que competiran enguany.

La sessió va ser moderada i dirigida per David Palet, fundador i Soci Director de WinToWin Partners, explicant que aquest simulador és utilitzat en les principals escoles de negocis i importants empreses de l'entorn. A continuació, el ponent va explicar com seria la dinàmica del joc. La simulació consisteix en la direcció d'una companyia multinacional en un període de cinc anys fiscals, anomenats "rondes d'equip". Durant cadascuna de les rondes s'aniran prenent decisions en diferents àrees -màrqueting, logística, producció, I+D+i o finances, entre altres-. Sobre la base d'aqueixes decisions, l'equip que cree el valor més gran a l'accionista en culminar l'últim any fiscal serà el guanyador.

Palet va destacar la importància del treball en equip per a tindre més probabilitats de guanyar, així com d'analitzar bé tant la informació com els resultats propis i de la competència. Va explicar, a més, un cas hipotètic de com seria cadascuna de les rondes, per exemple, definir quotes de mercat, quins productes es produiran, els paràmetres de cada ronda, que aquests són diferents en cadascuna, entre altres decisions.

En acabar la sessió, Palet va respondre els dubtes que tenien els participants i va deixar clar que es tindrà una corba d'aprenentatge a la qual trauran profit, animant-los a gaudir del joc.

A continuació, va tindre lloc la reunió intermèdia de valorització del Club de Mentors de la FdE. En la mateixa van ser presents més de 50 mentors, a més de membres del Consell consultiu i els directors dels màsters partícips: Màster en Planificació i Gestió de Processos Empresarials, Màster en Finances Corporatives, Màster en Direcció d'Empreses, Màster en Estratègia, Màster en Creació i Gestió d'Empreses Innovadores, Màster en Economia, Màster en Gestió de la Qualitat i el Màster en Gestió de Negocis Internacionals. Els mentors de cada màster van compartir les seues experiències de mentorització en aquest any marcat per la covid-19.

L'acte va continuar amb la posada en comú, dirigida per Carmen Salas, Presidenta del Club de Mentors, i Marisa Quintanilla, Directora d'aquest. Una mentora o mentor, en representació de cada màster, va compartir les diferents experiències i les bones pràctiques de mentorització, especialment per la situació de la covid-19. Els mentors van mostrar la seua satisfacció amb les seues mentoritzades i van coincidir que, fins i tot tenint en compte la situació en la qual estem, els estudiants li han tret el profit més gran al programa.

Imatges: