Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Facultat d'Economia

La Facultat d’Economia celebra el "I Fòrum de la Sostenibilitat"

  • 3 de desembre de 2019
Sostenibilidad

Ahir dilluns 2 de desembre, la Facultat d’Economia va acollir el "I Fòrum de Sostenibilitat" al qual van assistir estudiants, professors i personal tècnic. Aquesta activitat va ser organitzada conjuntament amb la Càtedra Model Econòmic Sostenible de València i el seu entorn (Mesval).

Aquest primer Fòrum va ser inaugurat pel Degà de la Facultat, José Manuel Pastor, qui va destacar l'oportunitat que té la comunitat universitària a situar-se com a peça clau en la implantació i consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), aprovats en l'Assemblea General de Nacions Unides en 2015. En aquest sentit, Pastor va manifestar que cada individu de manera particular pot contribuir a combatre els efectes del canvi climàtic amb accions com: ús del transport públic, reducció del consum massiu o mitjançant el desenvolupament de pràctiques d'economia circular.

David Sandoval, President de Greenpeace España, va impartir la primera conferència de la Jornada. Sandoval va destacar la necessitat de canviar l'actitud de la societat, amb l'objectiu que tots els éssers vius, ecosistemes i les seues complexes relacions, puguem conviure de forma equilibrada respectant cada element de la Terra. A més, el President de Greenpeace va posar de manifest la necessitat de consensuar internacionalment el concepte de Medi Ambient com a subjecte de Drets, així com d'un desenvolupament legislatiu que nodrisca els Drets de la Terra. Finalment, David Sandoval va destacar la necessitat de potenciar l'economia circular, en tant que es genera valor en maximitzar el temps en què els productes i components es mantenen dins de l'economia. Tot això implica la creació d'ocupació, promou innovacions que proporcionen avantatges competitius i aporten protecció a les persones i al medi ambient.

Posteriorment, el professor Alejandro Mollá va moderar la taula redona sobre desaprofitament alimentari en la qual van participar David Estellar, de l'Associació de Fabricants i Distribuïdors (AECOC), Julián Tio, de l'Associació Valenciana de Consumidors i Usuaris (AVACU) i Vicente Domingo, del Centre Mundial de València per a l'Alimentació Urbana Sostenible (CEMAS). David Estellar va presentar l'estratègia de AECOC contra el desaprofitament alimentari, a través de la Campanya #noalcubo. D'aquesta forma, Estellar va destacar com a objectius d'aquesta campanya, millorar l'eficiència del sector i sensibilitzar a l'opinió pública en nom d'un consum responsable. Per part seua, Julián Tio i Vicente Domingo, van posar en valor algunes accions que els consumidors pot realitzar de manera particular, amb la finalitat de combatre el desaprofitament alimentari.

Finalment, la Jornada va concloure amb la conferència “Un món convuls: estem arribant a la fi?, impartida pel professor Honorífic, Emèrit Bono.

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies