Logo de la Universitat de València Logo Facultat d'Economia Logo del portal

XIX Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria de la Facultat d’Economia de la Universitat de València

  • 27 de gener de 2020
Image de la noticia

La Facultat d'Economia de la Universitat de València acollirà els dies 29 i 30 de gener el seu XIX Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria.

Més de 40 activitats relaciones amb l'ocupació i l'emprenedoria i la participació de més de 50 empreses i institucions integren el programa del XIX Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria de la Facultat d'Economia- Universitat de València, que se celebrarà els dies 29 i 30 de gener.

La sessió inaugural del Fòrum d'Ocupació se celebrarà aquest dimecres en el hall de la Facultat d'Economia, amb la presència d'Enric Morera, President de les Corts Valencianes; Vicent Soler, Conseller d'Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat Valenciana; Pilar Bernabé, Tinent d'Alcalde de l'Àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació; Mª Adela Valero, Vicerectora d'Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València; i José Manuel Pastor, Degà de la Facultat d'Economia.

Destacades empreses d'èxit no perden l'oportunitat de mostrar la seua aposta per la formació i el talent amb la seua participació en el Fòrum. Consum, patrocina els premis al Millor Treball Fi de Màster, que van ja per la seua setena edició. En el programa de xarrades, Grefusa exposa les seues polítiques d'atracció i gestió del talent, mentre que Jeff aprofita la seua experiència de vertiginós creixement per a aconsellar als estudiants com ser els triats en una entrevista d'ocupació, i l’exitosa multinacional valenciana Torrecid destaca la seua oferta d'oportunitats de carrera internacional. El sector assegurador, amb interessants eixides professionals que requereixen d'una sòlida base de coneixements econòmic-empresarials, es presenta en el Fòrum amb la participació d'un dels grups més potents del sector, MAPFRE. Així mateix compta amb un estand en l'àrea expositiva Sothis, líder de la indústria 4.0 al nostre país.

Les grans firmes de consultoria i auditoria tampoc han volgut perdre's l'oportunitat d'estrényer llaços amb la universitat. Deloitte, PwC, EY, KPMG i Grant Thornton debatran en una taula redona, moderada per la directora del Màster de Comptabilitat, Auditoria i Control de Gestió, Natividad Cervera, en què consisteix la professió d'auditor i com preparar-se per a desenvolupar-la amb èxit.

El sector bancari ha sigut i continuarà sent un aliat natural dels estudis d'economia i empresa. Les principals entitats financeres del país estan presents en aquesta 19a edició del Fòrum, com CaixaBank, BBVA, Banc Santander, Banc Sabadell, Caixa Ontinyent i Caixa Popular. El món financer es completa a més amb les xarrades de Banco Mediolanum i la Fundació d'Estudis Borsaris i Financers.

Les administracions públiques estaran molt presents en aquesta edició, amb l'exposició de les actuacions públiques en matèria d'ocupació, emprenedoria i formació amb València Activa, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació (LABORA), així com la presentació de l'oferta pública d'ocupació en l'Agència Tributària i el Cos Superior de Tècnics Comercials i Economistes de l'Estat.

Aquest Fòrum és un esdeveniment clau per a tots aquells interessats en l'emprenedoria. La professora Lola Garzón moderarà una taula en la qual es presentaran algunes de les iniciatives que s'ofereixen des de la Universitat per als emprenedors i que són desenvolupats per UVEmprén. Així mateix, l'Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència de la Universitat (Opex) presentarà el programa pilot ExplorerLab del Banc Santander amb una oferta de 225 places en cinc països diferents per a plantejar solucions als reptes del Desenvolupament Sostenible. Per part seua, el Parc Científic de la UV exposarà la seua oferta destinada a nodrir d'idees innovadores i emprenedores a les empreses. D'altra banda, les sessions de Lanzadera i de Banc Sabadell completen una interessant oferta dirigida a potenciar les competències emprenedores.

També és ja una presència habitual en aquest Fòrum d'Ocupació la dels col·legis i associacions professionals, que mostren als estudiants com és l'exercici lliure de la professió, els ajuden en els seus primers passos de cerca d'ocupació i en la seua posterior formació contínua. El Col·legi d'Economistes de València, el Col·legi Oficial de Titulars Mercantils i Empresarials, el Col·legi Professional de Mediadors d'Assegurances i l'Associació Professional d'Assessors Fiscals de la Comunitat Valenciana, tots ells tindran presència en el Fòrum i animaran als estudiants amb els avantatges d'associar-se i mantindre's actualitzat en la seua professió.

La mateixa Universitat disposa de nombrosos serveis que recolzen l'ocupabilitat dels joves i que acudeixen fidels a la seua cita anual en aquest Fòrum. La Càtedra d'Empresa Familiar acostarà estudiants i empreses familiars, destacant la importància de comptar amb talent entre les seues files, mentre que la Càtedra d'Economia del Bé Comú reflexionarà sobre el valor emprendre des d'una perspectiva sostenible. Sobre emprenedoria ofereix també el seu ventall d'activitats la Càtedra Excel·lència i Desenvolupament en Emprenedoria: d'estudiant a empresari. La Fundació Universitat-Empresa ADEIT, amb els seus programes de pràctiques i foment a l'emprenedoria, completen aquesta oferta.

Per a concloure el Fòrum, en la conferència de clausura Jorge García, Director de Màrqueting del València C.F., ens recordarà que els clubs de futbol, a més d'atendre el seu vessant esportiu, estan necessitats d'una gestió empresarial professional i solvent, en la qual funcions com el màrqueting juguen un paper cabdal.

El fòrum està organitzat per la Facultat d'Economia de la Universitat de València amb el patrocini de Banc Sabadell, BBVA, CaixaBank, Caixa Ontinyent, Banc Santander, Consum i MAPFRE, i amb la col·laboració del Ajuntament de València, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació – LABORA i l'Agència Tributària.

Com en edicions anteriors es compta amb una àmplia zona d'exposició, instal·lada en l'hall de la facultat, en el qual destacades empreses i associacions donaran a conèixer els perfils que demanden, la seua oferta de pràctiques i recolliran currículums. En aquesta ocasió es compta amb la participació de Afin SGR, MAPFRE, Sothis, Grefusa, Lazandera, Torrecid, Education First, Jeff, les consultores PwC, Deloitte, EY, KPMG i Grant Thornton, l'Associació Professional d'Assessors Fiscals de la Comunitat València, el Col·legi Professional de Mediadors d'Assegurances de València, el Col·legi d'Economistes de València, l'Agència Tributària, el Col·legi de Titulars Mercantils i Empresarials de València, la Fundació Universitat Empresa-ADEIT, LABORA, el Parc Científic de la Universitat de València, UV Emprén, la Fundació d'Estudis Borsaris i Financers, l'Ajuntament de València, Caixa Popular, Caixa Ontinyent, Banco Mediolanum, el Centre d'Idiomes de la Universitat de València, UVOcupació, Forinvest, CC.OO, UGT-PV, Intersindical Valenciana, i les associacions d'estudiants SAÓ i AIESEC. També estaran presents en el Fòrum algunes de les principals Càtedres de la Universitat de València com la Càtedra Excel·lència i Desenvolupament en Emprenedoria: d'Estudiant a Empresari; la Càtedra Finances Internacionals Banc Santander; la Càtedra d'Empresa Familiar; la Càtedra del Bé Comú i, la Càtedra Model Econòmic Sostenible de València i el seu entorn- Mesval.

Finalment, enguany el Fòrum d'Ocupació també comptarà amb un córner de l'emprenedor en el qual empreses com Talentoo, MESbook, Training Experience, Bounsel, Dekalabs, Gokoan i Food Ration 4 all, podran mostrar a tots els assistents el resultat de les seues idees innovadores.

El prestigi de les empreses patrocinadores i participants, així com l'ampli i divers programa d'activitats fan que el Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria de la Facultat d'Economia s'haja consolidat com una referència entre els fòrums universitaris d'ocupació de la Comunitat Valenciana.

Es preveu que durant els dos dies de celebració un alt nombre d'estudiants de grau, en particular dels últims cursos, però també estudiants de màster i acabats de titular, atenguen les xarrades informatives i visiten els estands.

Programa