University of Valencia logo Logo Faculty of Economics Logo del portal

Centre d'Excel·lència Jean Monnet sobre Integració i Governança

  • November 20th, 2019
Image de la noticia

El camp dels estudis europeus té des d'aquesta setmana un referent addicional amb el "Centre d'Excel·lència Jean Monnet sobre Integració i Governança" a la Universitat de València, un centre que ja va ser aprovat el juliol de 2019 per la Comissió Europea (Programa Erasmus +) i que estarà dirigit pel professor Cecilio Tamarit, catedràtic d'Economia Aplicada i titular d'una càtedra Jean Monnet "ad personam" sobre Integració Econòmica.

El Centre d'Excel·lència Jean Monnet, amb seu en la Facultat d'Economia, és producte de la unió de dotze professors pertanyents a tres universitats valencianes en les quals existeixen set Càtedres Jean Monnet: cinc en la Universitat de València, una en la Universitat Jaume I i una altra en la Universitat Catòlica de València. El resultat és la creació d'una institució interuniversitària singular que genera sinergies a través d'un enfocament multidisciplinari que abasta tots els aspectes importants d'integració europea mitjançant activitats docents, investigadores i de difusió. Per a això, col·labora estretament amb el Centre de Documentació Europea de la Fundació General de la Universitat de València, així com amb altres institucions polítiques i socials valencianes.

Les funcions del Centre d'Excel·lència són:

a. impartir docència i generar recursos docents d'alta qualitat mitjançant un ús de noves tecnologies i recursos pedagògics,
b. desenvolupar programes d'investigació sobre governança, tant des d'un punt de vista econòmic (desequilibris macroeconòmics, comercials i les seues conseqüències), com a institucional (valors de la UE, drets fonamentals, socials, gènere, minories i immigrants)
c. promocionar i desenvolupar activitats de difusió a la societat (conferències, seminaris, taules redones...).