University of Valencia logo Logo Faculty of Economics Logo del portal

COMEVA exposa a l'alumnat de FyC el paper dels experts comptables en temes concursals

  • May 12nd, 2022
Image de la noticia

El Col·legi Oficial de Titulars Mercantils i Empresarials de València (COMEVA) continua fomentant la seua tradicional relació amb la Facultat d’Economia de la Universitat de València contribuint a traslladar a la joventut universitària bona part de les competències i coneixements que els serviran d'ajuda en el seu futur desenvolupament professional.

En aquesta ocasió, enquadrada com una activitat PIC coordinada per la professora Reyes Mestre i el professor Rafael Molina del Departament de Comptabilitat, Enrique Giner i Eduardo Andreu, vicedegà i vocal, respectivament, de la Junta Directiva de COMEVA, han impartit una sessió a l'alumnat del Grau en Finances i Comptabilitat sobre el paper de l'expert comptable en el concurs de creditors.

En uns dies en què la nova Llei Concursal impulsada pel Govern està de màxima actualitat, els dos membres de COMEVA han participat en aquesta sessió formativa amb l'objectiu de posar en valor la professió de l'expert comptable en els concursos de creditors i, alhora, donar a conéixer el Col·legi.

S'acosta la data del 30 de juny de 2022, prevista com a fi de la denominada moratòria concursal vigent a Espanya des del 14 de març de 2020 a conseqüència de la situació de pandèmia. És a dir, que a partir de llavors torna a ser obligatori que les empreses en situació d'insolvència presenten el concurs de creditors en els jutjats. A la qual cosa cal afegir l'existència del projecte de reforma de la llei concursal que es preveu que entre en vigor en la mateixa data. Per tant, s'augura un tancament d'any comptable bastant convuls en matèria concursal, on els experts en la matèria hauran de tramitar una allau de concursos.

El Col·legi Oficial de Titulars Mercantils i Empresarials de València (COMEVA), el col·legi professional d'àmbit econòmic més antic de la Comunitat Valenciana, quasi 120 anys d'història, continua promulgant les labors dels titulars mercantils i la seua importància en la societat actual.

Una vegada més, volem reiterar el nostre agraïment a Juan José Estruch, degà de COMEVA, i a tota la seua Junta Directiva, per la seua continuada i extensa col·laboració amb la Facultat d’Economia de la Universitat de València.

Més informació