University of Valencia logo Logo Faculty of Economics Logo del portal

El Consell General d'Economistes concedeix a Matilde Mas la Gran Cruz al Mèrit en el Servei de l'Economia

  • November 26th, 2020
El Consell General d'Economistes concedeix a Matilde Mas la Gran Cruz al Mèrit en el Servei de l'Economia

La directora de Projectes Internacionals de l’Ivie, Matilde Mas, ha sigut reconeguda pel Consell General d'Economistes amb la Gran Cruz al Mèrit en el Servei de l'Economia, en la reunió virtual del Ple amb els representants de tots els Col·legis d'Economistes i Titulats Mercantils d'Espanya. En aqueixa mateixa cita, que ha tingut lloc aquest matí, també s'ha atorgat el guardó a l'economista Antón Costas.

Amb aquest premi, la institució reconeix la destacada contribució a l'economia, a la millora de la imatge de la professió d'economista, així com la col·laboració amb la Institució Col·legial de tots dos economistes. Des de la seua creació, l'any 2012, la Gran Cruz al Mèrit en el Servei de l'Economia ha sigut concedida, entre altres, a Julio Alcaide (a títol pòstum), José Barea, Juan Ramón Cuadrado, Manuel Lagares, José Luis Sampedro, Pedro Schwartz, Julio Segura, Ramón Tamames, Victorio Valle, Juan Velarde, Antonio Pulido, Vicente Salas, Antonio Argandoña i Josefa Fernández Arufe.

En aquesta ocasió, a causa de les restriccions imposades pel coronavirus, el president del Consell, Valentín Pich, va fer lliurament de la Gran Cruz als guardonats en un acte previ i sense públic. En el cas de Matilde Mas, li van acompanyar els degans del Col·legi d'Economistes de València, Juan José Enríquez, i del Col·legi d'Economistes d'Alacant, Francisco Menargues. En aquest acte, Pich va voler destacar, especialment, el treball realitzat per Matilde Mas en la difusió del coneixement econòmic per a acostar la funció dels economistes al conjunt de la societat.

Matilde Mas és doctora en economia per la Universitat de València i catedràtica de Fonaments d'Anàlisi Econòmica en aquesta universitat. La directora de Projectes Internacionals de l’Ivie pertany a la xarxa d'experts els 100 de Cotec. A més, A més, Més és directora del projecte DIGITES (Digital Technologies Segment data) del Joint Research Centre de la Comissió Europea. Ha sigut coordinadora del projecte SPINTAN (Smart public intangibles) del 7é Programa Marc de la Unió Europea, i ha participat en els projectes europeus EU KLEMS, INDICSER, ICTNET, DICTA i PREDICT i assessora del projecte LA KLEMS per a Llatinoamèrica. Economista de referència, és coautora de 81 llibres i capítols de llibres i ha publicat més de 80 articles en revistes especialitzades. Pertany al Consell de Redacció d'Hisenda Pública Espanyola, al Consell Assessor de Ekonomiaz, al Consell Científic de Cuadernos Económicos del ICE i ha sigut designada com a Vocal del Consell Assessor d'Assumptes Econòmics del Ministerio de Asuntos Económicos y Transformación Digital.

Destaquen les seues aportacions a l'economia del creixement, l'anàlisi del capital públic, sobretot de les infraestructures, l'economia regional, les noves tecnologies de la informació i els actius intangibles.