University of Valencia logo Logo Faculty of Economics Logo del portal

El professor Manuel Cuadrado entre els finalistes a millor docent d'Espanya dels premis Educa-Abanca

  • November 18th, 2021
El professor Manuel Cuadrado entre els finalistes a millor docent d'Espanya dels premis Educa-Abanca

Únic representant universitari de la Comunitat Valenciana en el rànquing dels deu millors docents, Manuel Cuadrado García, professor del Departament de Comercialització i Investigació de Mercats de la Facultat d'Economia, ha aconseguit el quart lloc en els Premis Educa-Abanca 2021 al Millor Docent d'Espanya en la categoria Universitat, uns guardons que s'entreguen el mes vinent de febrer.

Aquests premis, coneguts com els Goya de l'Educació, van nàixer en 2016 quan un grup de professors de diferents etapes educatives van posar en marxa un projecte per a premiar als docents que destaquen per la seua bona pràctica i millorar així la seua visibilitat en la societat. Els mateixos inclouen sis categories: Infantil, Primària, Secundària-Batxiller, Formació Professional, Educació no Formal i Universitat.

La qualitat docent i la satisfacció de l'alumnat per les activitats innovadores a l'aula i la passió i implicació mostrades, la investigació i transferència de coneixement, la projecció del docent en la societat a través de diferents mitjans de comunicació, la formació i reciclatge de coneixements, la transmissió de valors i la innovació i l'us de Tics en el procés d'ensenyament-aprenentatge són les dimensions que s'han tingut en compte per a baremar cadascuna de les nominacions.

Manuel Cuadrado García, doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials i Premi a l'Excel·lència Docent 2010 per la Universitat de València, imparteix docència en diferents titulacions i centres. Els seus últims projectes a l'aula giren entorn de la identitat i la creativitat. Aquest curs i des de l'assignatura Màrqueting de l'Oci del grau de Turisme organitza juntament amb el professor David Bayona, i dins d'un projecte d'innovació educativa codirigit al costat del professor Juan D. Montoro, unes jornades acadèmic-professionals amb títol Identitat, Creació i Gestió, per a analitzar qui som a través de les arts. Un curtmetratge, una exposició col·lectiva i un cafè en línia amb artistes, es troben entre les activitats que han gestionat els seus estudiants. El projecte es desenvolupa en col·laboració amb estudiants d'altres matèries de la facultat, així com d'altres centres nacionals i estrangers. En el grau d'Administració i Direcció d'Empreses coordina un estudi de públics del Teatre Olympia com a projecte docent de la matèria Fonaments d'Investigació de Mercats en el grup d'alt rendiment.

Més informació