University of Valencia logo Logo Faculty of Economics Logo del portal

Els graus de la Facultat d’Economia entre els més demandats a l'hora de buscar treball

  • July 30th, 2021
infoempleo

La majoria de l'estudiantat universitari decideix realitzar un grau o un màster amb l'objectiu de millorar la seua ocupabilitat, i en aqueix sentit, és important saber què demanden les empreses per a contractar el seu personal. Recentment s'ha fet públic l'Informe Infoempleo d'ADECCO que està realitzat amb dades de l'any 2019 (anteriors al període de pandèmia) i mostren algunes característiques interessants de l'estat del mercat de treball.

La primera qüestió és que el 38,82% de les ofertes requereixen formació universitària i un 3,55% Màster o postgrau. Totes dues taxes han crescut respecte a l'any 2018, és a dir, cada vegada és més important la formació universitària i de postgrau per a aconseguir una ocupació.

En global, el 19,89% de les ofertes que requereixen formació universitària demanden alguna de les titulacions impartides en la Facultat d’Economia. És a dir, 1 de cada 5 ofertes d'ocupació sol·licita algun dels graus que s'imparteixen en nostra Facultat: ADE (Administració i Direcció d'Empreses) és el grau universitari més demandat, i ha crescut respecte a l'any anterior, passant del 9% de les ofertes per a titulats universitaris al 10,55%. En quarta posició, es troba el doble grau ADE-Dret que també ha crescut respecte a l'any anterior (apartat 6.1 “Ocupabilitat i Formació Universitària”, pàg. 158).

I si ens centrem en la Branca de Ciències Socials i Jurídiques, les titulacions de la Facultat d’Economia copen els primers llocs, estant representades totes i cadascuna d'elles. Entre les 7 primeres titulacions, 5 s'imparteixen en la Facultat. Les dues primeres posicions corresponen a ADE i ADE-Dret, la quarta i la cinquena a Comerç i Màrqueting i Economia i la setena a Hostaleria i Turisme. En resum, el 70,66% de les ofertes d'ocupació per a universitaris de la Branca de Ciències Socials i Jurídiques sol·liciten una de les titulacions impartides en la Facultat d’Economia.

Sens dubte, els resultats d'aquest Informe d'ADECCO són molt esperançadors per a totes les persones que han optat i continuen optant per formar-se a les nostres aules. Però lluny de mostrar-nos complaents, en la Facultat d’Economia de la Universitat de València continuem treballant per a oferir al nostre estudiantat una formació integral que els permeta disposar de competències i habilitats, com les digitals i les anomenades soft skills, que els aporten un avantatge competitiu a l'hora d'aconseguir una inserció laboral satisfactòria amb les seues aspiracions professionals i personals.

Pots veure l'informe integre en el següent enllaç:

https://ir.uv.es/EU75uD8

Cursar els graus de la Facultat d’Economia és sinònim d'ocupabilitat