University of Valencia logo Logo Faculty of Economics Logo del portal

La cultura com a motor de transformació productiva i projecció internacional de la ciutat de València

  • November 11st, 2019
La cultura com a motor de transformació productiva i projecció internacional de la ciutat de València

El dimecres 6 de novembre la Sala Ignasi Villalonga va acollir el segon Diàleg MESVAL, organitzat per la Càtedra Model Econòmic Sostenible de València i el seu entorn. Aquesta sessió es va convertir en un fòrum-debat on es va poder conéixer quins són els elements principals i les perspectives per a convertir la ciutat de València en un enclavament cultural estratègic a nivell global.

Per a això, es va comptar amb la presència d'Enrique Vidal, Director General de la Ciutat de les Arts i les Ciències; Luis Roberto Doménech, Gerent de la Fundació de la CV de Patrimoni Industrial i Memòria Obrera de Port de Sagunt; Tomasz Petrykowski, Director de Interact a València; i Raúl Abeledo, investigador de Econcult i professor de la Facultat d’Economia, qui va ser a més el moderador la sessió.

Enrique Vidal va destacar durant la conferència inaugural que la gestió cultural pública ha d'entendre's des de cinc dimensions principals: eficaç, eficient, inclusiva, transparent i sostenible. A més, Vidal va afirmar que és necessari entendre el turisme cultural com “una eina de projecció internacional”. Així mateix, el Director General de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València va destacar que l'èxit de la nova etapa de la Ciutat de les Arts i les Ciències se sustenta principalment en el desenvolupament de tres perspectives estratègiques. La primera d'elles, “Cultura-Turisme”, que inclou els objectius estratègics, socials i econòmics. La segona de les perspectives es fonamenta en la “Gestió interna”, on es posen de manifest els objectius estratègics basats en els recursos i els processos. Finalment, la perspectiva de “Imatge i reputació” està orientada a la necessitat de “obrir-se a València i als valencians”.

Per part seua, Tomasz Petrykowski, va plantejar les oportunitats del marc de finançament europeu a l'hora d'abordar projectes culturals amb impacte sobre les dinàmiques territorials. Finalment, Luis Roberto Doménech va il·lustrar l'interés dels models de negoci vinculats a l'economia social per a la planificació i gestió cultural.
Aquest segon Diàleg MESVAL va ser inaugurat pel Degà de la Facultat d’Economia, José Manuel Pastor, qui a més és codirector de la Càtedra Mesval. Pastor va destacar la importància de la celebració d'aquests fòrums-debat l'objectiu principal dels quals és examinar i analitzar la transformació del model econòmic de València en el marc de ciutat, considerant la diversitat dels seus agents econòmics i socials i sota el prisma de governança, innovació, sostenibilitat –econòmica, social i ambiental–, competitivitat, benestar humà i globalització.

Images:
 

This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy