University of Valencia logo Logo Faculty of Economics Logo del portal

Presentació del llibre “La Facultat d’Economia davant la pandèmia”

  • August 1st, 2021
libro covid

Dimarts passat 27 de juliol, la Facultat d’Economia de la Universitat de València va celebrar l'acte de presentació del llibre electrònic  “La Facultat d’Economia davant la pandèmia: Divulgació i investigació (març 2020 –juliol 2020)”.

Francisco Muñoz, degà de la Facultat d’Economia; José Manuel Pastor, degà de la Facultat d’Economia en el període 2015-2021; i, Manuela Pardo, coordinadora del llibre, van ser els encarregats de presentar l'acte. Muñoz, Pastor i Pardo, van subratllar l'ingent esforç realitzat pel personal de la Facultat d’Economia, especialment en els mesos de confinament dur, on docents i personal d'administració i serveis van donar el millor de si per a donar significat al lema de la Facultat durant aquest període: “La Facultat tancada, però no parada”. A més, els membres de la taula inaugural van destacar que fruit d'aqueix esforç naix el llibre que es presentava, el qual suposa una xicoteta part del gran nombre de contribucions realitzades durant els mesos que van des de març de 2020 fins a finals de juliol d'aqueix mateix any.

A continuació, el periodista Julio Monreal, Director general de Relacions Institucionals del Levante-EMV, va conduir la taula de ponents en la qual van participar, en representació dels autors i autores del llibre, la professora Matilde Mas, del Departament d'Anàlisi Econòmica, i els professors José Pla, Joan Ramon Sanchis i Francisco Puig, del Departament de Direcció d'Empreses.

Els autors van manifestar que, encara que la situació sanitària i econòmica ha experimentat alguna millora, no podem oblidar que el virus continua sent present als carrers. A més, entre les seues principals conclusions van destacar la necessitat de construir el teixit empresarial i econòmic atenent tres dimensions principals: innovació, digitalització i sostenibilitat. Finalment, els membres de la taula van manifestar la importància de progressar en els sectors productius en els quals tenim avantatges competitius sobre altres regions, analitzant i detectant els punts febles per a poder prendre les decisions més correctes, sense oblidar aquelles activitats que actualment no tenim desenvolupades i que podrien postular-se com a grans oportunitats.

Aquest llibre, que compta amb més de 60 aportacions de 55 autors, és el resultat de l'esforç i treball realitzats pel professorat i personal tècnic de la Facultat d’Economia amb l'objectiu de contribuir a la millora de la situació econòmic-empresarial que es vivia al nostre país, recollint el publicat entre l'entrada en vigor de l'estat d'alarma el 14 de març i el final del curs acadèmic 2019-2020. Inclou profundes anàlisis, detallats càlculs i meditades reflexions elaborades per experts en cada àrea, que sens dubte van ajudar durant tot aqueix període a comprendre les noves condicions de l'entorn i a la presa de millors decisions.

Enllaç de descàrrega al llibre: https://ir.uv.es/economia/libro-covid

Images: