University of Valencia logo Logo School of Engineering Logo del portal

Diana Morant liderarà la xarrada de Girls4STEM amb motiu del Dia de la dona i la xiqueta en la ciencia

  • January 14th, 2022
Diana Morant liderarà la xarrada de Girls4STEM amb motiu del Dia de la dona i la xiqueta en la ciencia
Diana Morant

La ministra de Ciència i Tecnologia, Diana Morant, serà l'encarregada de liderar la xarrada especial que organitzarà, amb motiu del Dia Internacional de la dona i la xiqueta en la ciència, Girls4STEM, projecte dependent de la Universitat de València.

La xarrada estarà dirigida, en aquesta ocasió, als centres educatius i per tant a un públic infantil. Seran quatre expertes en els àmbits STEM —ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques— les que pretendran fomentar inquietuds en aquests àmbits mitjançant el relat de les seues experiències.

La sessió amb motiu del “Dia de la Dona i la Xiqueta la ciència” es realitzarà el pròxim 11 de febrer—data en la qual es commemora aquesta jornada— a les 10:*00h i tindrà una duració de dues hores. Les ponents, que seran introduïdes per la ministra, Diana Morant, seran referents en el seu camp, segons informen els responsables de la iniciativa en un comunicat. Les persones interessades a acudir hauran d'accedir a aquest enllaç per a realitzar la inscripció: https://esdeveniments.uv.es/76632/tickets/charla-girls4stem-especial-11febrero.html.

Una d'aquestes professionals serà la doctora en Enginyeria, María Murcia, la qual compta amb una àmplia trajectòria professional i docent, treballant en l'actualitat com a líder d'investigació científica en Intel·ligència Artificial i Realitat Virtual en Meta (Facebook). D'altra banda, participarà Ana Justel, Llicenciada en Matemàtiques i Doctora en Economia, especialista en canvi climàtic i investigadora a l'Antàrtida.

Una altra de les participants és Regina Monsalve, Enginyera Tècnica Agrícola i Doble Màster en Economia Social i Economia Agrària Comunitària, promotora del moviment Womanation i sòcia fundadora de la Cooperativa professional N9, i, a més, especialista en modernització del medi rural i alimentació sostenible.

Finalment, es comptarà amb Patricia Pons, doctora en Informàtica per la UPV, i investigadora en l'Institut Tecnològic d'Informàtica de València, on se centra en l'estudi de sistemes intel·ligents i interactius per a animals i xiquets/as que permeten millorar el seu benestar mental i físic, mitjançant el desenvolupament d'interfícies d'usuari naturals i adequades per a totes i tots.

Tant les persones com els centres educatius interessats a poder assistir a la conferència del pròxim dia 11 de febrer, hauran d'inscriure's prèviament en la web de la Universitat de València. Donat el caràcter especial d'aquesta xarrada, destinada a un públic més jove, s'espera poder incitar a la curiositat d'investigació de les futures dones STEM que hi ha en tots els centres educatius espanyols.

Finalment, cal recordar que aquesta xarrada es troba emmarcada dins de les activitats organitzades per Girls4STEM de l’ETSE-UV, el Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, la Unitat d’Igualtat i el Vicerectorat d'Innovació i Transferència de la Universitat de València. A més, compta amb el suport de la Generalitat Valenciana i el finançament de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i de la FECYT (Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia).