University of Valencia logo Logo School of Engineering Logo del portal

2a JORNADA OPEN DATA: Open Data i Intel·ligència Artificial: un canvi disruptiu.

  • September 13rd, 2018
2a JORNADA OPEN DATA: Open Data i Intel·ligència Artificial: un canvi disruptiu.

Dijous, 20 de setembre de 2018

Lloc: Saló d'actes de la ETSE-UV (Escola Tècnica Superior d’Enginyeria) de la Universitat de València (UVEG).

LA JORNADA

Les dades obertes estan canviant la societat, donant lloc a nous models de negoci, així com la forma d'entendre el govern. Més que una altra expressió del model col·laboratiu, les Dades Obertes generen un cicle de riquesa i transparència que beneficien a la societat com mai abans s'ha vist. Nous models de desenvolupament i gestió apareixen usant aquest tipus de dades el volum de les quals i diversitat no deixa de créixer en els últims anys. Dades relacionades amb persones, societats, empreses, organismes públics, etc. estan disponibles per a ser usats. Les dades obertes no serveixen en si per a res si no són analitzats i les tècniques més avançades de IA, Deep Learning, són les que més coneixement útil estan extraient d'aquestes dades obertes.

Aquest camp avança molt ràpidament, i aquesta jornada és una ocasió de posar en comú aquests avanços entre els principals actors implicats. En aquesta jornada organismes públics i empreses tecnològiques aportaran les seues experiències en l'aplicació d'aquesta nova filosofia, mostrant nous camins per descobrir.

 

A qui va dirigida

Aquesta jornada té interés per a tots aquells professionals o empreses que vulguen utilitzar les dades obertes en el seu benefici. El compromís de les entitats públiques en aquesta nova forma de divulgar dades, basada en el lliure accés per a tots els ciutadans i sent reutilitzables per tercers, suposa un canvi de mentalitat per a totes les parts implicades. 

PROGRAMA

Obertura institucional (a càrrec de la Vicerectora d'Innovació i Transferència, Srs. María Dolores Real García, el Conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Sr. Manuel Alcaraz Ramos i la Secretària autonòmica de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Sra. María Belén Cardona Rubert); 9.30-9.45

Xerrada sobre Open data i IA: canvis disruptius; 9.45-10.15 (A càrrec de Dr. Emilio Soria)

 

  1. Coffee Break (10.15-10.45)
  2. Mesa redona 1: “Open Date i IA en el sector públic”; (10.45-11.45)   

•             José Joaquin de Haro: Cap d'Informàtica de la Diputació d'Albacete

•             José Ignacio Pastor: Responsable de l'Àrea de Transparència l'Ajuntament de València.

•             Alfons Puncel Chornet: sotssecretari de la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació.

       3. Taula redona 2: “Open Date i IA en empreses”; (11.45-12.45)

•             Representants de les consultores Everis i Nunsys

       4. Clausura: 13.00.

 

PATROCINADORS

•             Everis

•             Nunsys

•             Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació

 

ORGANITZA

Càtedra de Participació Ciutadana, Govern Obert i Open Data

Images: