University of Valencia logo Logo School of Engineering Logo del portal

Google i 13 acadèmies i societats espanyoles s'uneixen per a fomentar entre els joves les carreres STEM amb el concurs #STEM_for_Teens

  • December 27th, 2018
Google i 13 acadèmies i societats espanyoles s'uneixen per a fomentar entre els joves les carreres STEM amb el concurs #STEM_for_Teens

• Aquesta aliança científic-tecnològica repta als estudiants de Secundària a un concurs de vídeos de YouTube per a promocionar les carreres STEM en la seua generació, especialment entre les xiques.

• Aquest és el primer projecte que uneix a 13 institucions icònica de la ciència i tecnologia a Espanya per a la promoció al costat de Google de la branca STEM la demanda de la qual de perfils creixerà un 14% a Europa en 2020.

Madrid, 19 de desembre de 2018 – Hui es llança #STEM_for_Teens un concurs a nivell nacional en el qual alumnes de 3r i 4t d'ESO es convertiran en creadors de YouTube per un dia per a motivar a altres joves a estudiar carreres STEM (de l'acrònim en anglès Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques).

Els alumnes, en equips de 3 a 5 persones, hauran de gravar un vídeo de 3 minuts en el qual reflexionaran sobre els avantatges d'estudiar aquestes carreres, en concret d'especialitzar-se en enginyeria, matemàtiques, físiques, química o informàtica. Aquest projecte està obert a tots els alumnes, però posa especial atenció en les xiques adolescents la presència de les quals en aquestes professions és notablement inferior a la dels homes. De fet, en algunes àrees com a Tecnologies de la Informació i Comunicació representen únicament el 12% de l'alumnat, segons l'OCDE.

L'objectiu de #STEM_for_Teens és fomentar les vocacions STEM a través dels propis joves perquè puguen reflexionar sobre les oportunitats laborals que ofereixen aquestes carreres. Segons un estudi del CEDEFOP, es preveu que la demanda d'aquests perfils s'incremente en un 14% a Europa per a 2020.

Els alumnes tindran fins al 15 de març per a gravar els seus vídeos i inscriure's en la pàgina web www.stemforteens.org. Els projectes millor valorats pel Jurat, que estarà format per membres de les reals societats i acadèmies, rebran com a premi dispositius tecnològics de Google que seran entregats en un esdeveniment que tindrà lloc a Madrid durant la segona setmana d'abril.
Amb el suport de Google naix #STEM_for_Teens, una iniciativa de la Societat Científica Informàtica d'Espanya (SCIE) compartida amb la Real Acadèmia d'Enginyeria, Reial Societat Espanyola de Matemàtiques, Federació Espanyola de Societats de Professors de Matemàtiques (FESPM), Reial Societat Espanyola de Física, Reial Societat Espanyola de Química. Col·laboren així mateix la Conferència de Directors i Degans d'Enginyeria Informàtica (CODDll), Consell General de Col·legis Professionals d'Enginyeria Informàtica (CCll), Associació Andalusa de Professors d'Informàtica (AAPRI), Associació de Professors d'Informàtica de la Comunitat Valenciana (APICV), Associació de Professors d'Informàtica de Madrid (APIMadrid), Associació de Professors d'Informàtica de Cantàbria (APIC), Associació de Professors d'Informàtica de Castella-la Manxa (ARPICM), i la Fundació Júnior Achievement.

Més informació: www.stemforteens.org