University of Valencia logo Logo School of Engineering Logo del portal

La Generalitat Valenciana selecciona 3 projectes de la Universitat per a la lluita contra la pandèmia de COVID-19

  • May 13rd, 2020
La Generalitat Valenciana selecciona 3 projectes de la Universitat per a la lluita contra la pandèmia de COVID-19

Desenvolupament de tecnologia per al garbellat d'antivirals, un assaig clínic sobre distrés respiratori en pacients COVID-19 i diferents mesures de protecció contra contagis en entorns UCI són els tres projectes de la Universitat de València seleccionats per la Generalitat Valenciana per a la seua implementació en la lluita contra el coronavirus.

Així ho han donat a conéixer aquest matí el president de la Generalitat Valenciana (GVA), Ximo Puig, i la Consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, en presència del ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque. La Generalitat ha seleccionat un total de 41 projectes dels més de 250 que van respondre a la crida del govern autonòmic al sistema valencià d'Innovació i Investigació per a donar suport a la situació emergència creada per la pandèmia de COVID-19.

Els projectes de la Universitat de València que rebran finançament són els següents:

ANTICOR
Es tracta d'una plataforma d'alt rendiment per al garbellat d'antivirals i anticossos contra SARS-CoV-2, una tecnologia innovadora que utilitza un sistema econòmic, ràpid, segur i eficient per a avaluar tot tipus de compostos antivirals i anticossos que bloquegen l'entrada del virus SARS-CoV-2 en les cèl·lules humanes. El projecte ha sigut adjudicat a Ron Geller, investigador de l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio).

ASSAIG CLÍNIC PILOT AMB INHIBIDOR DE GPBP EN PACIENTS COVID-19 EN RISC DE DISTRÉS RESPIRATORI

Aquest equip ha desenvolupat EMTEST i T12. El primer és un prototip que mesura en plasma els nivells de la GPBP, una proteïna sobreexpresada en pacients COVID-19. T12 és un compost per a inhibir aquesta proteïna. Col·lectivament, T12 combat la replicació viral i les conseqüències clíniques associades, podent representar un tractament integral que permeta anticipar-se a la dificultat respiratòria en pacients amb COVID-19. El titular del projecte és Juan Saus, del Departament de Bioquímica i Biologia Evolutiva de la Universitat.

MESURES AVANÇADES DE PROTECCIÓ CONTRA CONTAGIS TIPUS COVID EN ENTORNS D'UCI

Disseny i construcció d'un robot mòbil autònom de desinfecció ràpida de zones sanitàries tipus quiròfan, unitats de vigilància intensiva o reanimació de pacients. Aquest robot mòbil planteja la innovació d'incloure simultàniament a una desinfecció basada en llum ultraviolada germicida d'alta intensitat emesa mitjançant un llum de gas xenó, juntament amb un sistema autònom de navegació que utilitza algorísmia d'intel·ligència artificial per a la creació dels mapes virtuals amb els espais i minimització de trajectòries. La titularitat del projecte és de Pedro Morillo (ETSE-Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions IRTIC).