Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

Professors del Departament d'Enginyeria Electrònica participen en el desenvolupament de la tecnologia que ha permès el descobriment del bosó de Higgs

 

L'equip investigador que ha participat en aquest projecte està format pels professors Vicente González, Enrique Sanchis i José Torres del Departament d'Enginyeria Electrònica, membres de l'experiment ATLAS de l'accelerador de partícules LHC del CERN. El seu treball ha consistit en el desenvolupament de l'electrònica d'adquisició de dades d'aquest experiment que recentment ha anunciat el descobriment d'una partícula amb les característiques del bosó de Higgs.

Els professors van formar part de la proposta del mòdul ReadOut Driver (ROD) encarregat del processat de dades d'alta velocitat del calorímetre hadrònic de ATLAS. El mòdul ROD disposa de 8 entrades i eixides òptiques capaces de transmetre més de 5 Tbit/s i allotja fins a 4 dispositius FPGA d'altes prestacions per al processat de les dades en temps real, tot desenvolupat en una targeta de format VME 9O.

Així mateix han participat en el desenvolupament del mòdul OpticalMultiplexerBoard (OMB) que s'encarrega de la preselecció de dades lliures d'error a causa de els alts nivells de radiació presents en l'interior del detector. Aquest mòdul disposa de 16 entrades òptiques i 8 eixides òptiques juntament amb 8 dispositius FPGA d'altes prestacions per al tractament de les dades.

Figura. Mòdul ROD del calorímetre hadrònic de ATLAS





Figura. Mòdul OMB del calorímetre hadrònic de ATLAS

Data d'actualització: 11 de de juliol de 2012 19:32.

Llista de notícies