Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

Més de 600 estudiants de secundària fan pràctiques als laboratoris de l’ETSE-UV

  • 14 de gener de 2022
Més de 600 estudiants de secundària fan pràctiques als laboratoris de l’ETSE-UV

L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València (ETSE-UV) desenvolupa, com ve fent des de fa més de deu anys, un conjunt de tallers en els quals mes de sis-cents estudiants de batxillerat i cicles formatius de grau superior realitzaran pràctiques en els laboratoris adaptades al seu nivell educatiu, tenint a més ocasió de conèixer els estudis i les instal·lacions d'aquesta Escola situada en el campus de Burjassot de la Universitat de València.

Aquesta activitat és fruit del treball coordinat de la ETSE-UV amb el professorat d'ensenyament secundari amb l'objectiu de conjuminar esforços per a millorar la qualitat docent en els camps de la informàtica i la tecnologia i per a motivar als estudiants cap al treball experimental i l'enginyeria i ciència de dades.

En els tallers, que es desenvoluparan del 17 al 21 de gener i per als quals la demanda ha quadruplicat l'oferta de places disponibles, els estudiants participaran en tallers d'informàtica i multimèdia, d'electrònica industrial i de telecomunicacions, de processos industrials, i ciència de dades. En els camps d'informàtica i multimèdia realitzaran tallers de gestió de portals web, de desenvolupament de videojocs, i de realitat augmentada. En els tallers d'electrònica industrial i de telecomunicacions, els i les estudiants podran practicar la robòtica amb Lego Mindstorms, la telefonia i veu IP, o conèixer els fonaments de les energies renovables. En els tallers de processos industrials els i les estudiants fabricaran un gel de bany, treballaran les operacions de separació de la indústria obtenint olis essencials, i podran practicar la instrumentació i mesura amb diversos sensors. Als tallers de Ciència de Dades es proposen tallers per al tractament de dades i l’anàlisi de la informació, la interacció entre dades, intel·ligència, salut, industria i negoci, i el projecte Stat Wars (finançat amb fons públics pel FECYT).