Logo de la Universitat de València Logo Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Logo del portal

L’ETSE-UV celebra el Ada Lovelace Day

  • 8 d’octubre de 2018
L’ETSE-UV celebra el Ada Lovelace Day

L’ETSE-UV es suma a la celebració internacional del Ada Lovelace Day amb activitats per a visibilitzar a les dones en les àrees STEM.

Ada Lovelace Day (ADL) és un esdeveniment internacional celebrat anualment que el seu objectiu és destacar els assoliments de la dona en els camps de la Ciència, la Tecnologia, l'Enginyeria i les Matemàtiques (STEM).

Ada Lovelace, nascuda en 1815, és considerada la primera programadora d'ordinadors. Va ser una matemàtica coneguda pel seu treball sobre la màquina calculadora mecànica, publicant en 1843 el que es reconeix avui com el primer algorisme destinat a ser processat per una màquina.

Des de 2009 són nombrosos els centres de recerca i universitats que dediquen una jornada el segon dimarts d'octubre a aquesta celebració. Les activitats del Ada Lovelace Day queden registrades en la web oficial, des d'on es pot realitzar un seguiment, i participar de la iniciativa per a visibilitzar a les dones STEM:

 

www.findingada.com

 

En 2018, l’ETSE-UV i el IEEE WIE Student Branch Affinity Group de la Universitat de València proposen participar en aquest esdeveniment internacional mitjançant la realització de les següents activitats:

1. Video. Llarg de la setmana prèvia a la celebració, farem fotos dels companys i companyes de classe, donant èmfasi a les estudiantes. L'objectiu és posar de manifest la celebració del Ada Lovelace Day i fomentar la reflexió sobre la presència de les dones en l'enginyeria. Prepararem un video amb aquestes imatges agregant també fotos del personal femení de l'escola.

2. Panell de fotografies. Crearem una exposició de fotografies d'estudiants i personal de la ETSE-UV. Les fotografies es realitzaran al llarg del matí del 10 d'octubre en la zona d'entrada a la ETSE-UV.

En 2018, l’ETSE-UV ha estat guardonada amb el premi “equit@t” de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) en reconeixement als esforços en la promoció de l'equitat de gènere en les TIC.